Glutenfri vanillekranse
BAGVæRK

Glutenfri vanillekranse

Vaniljekranse er én af julens mange, søde glæder, og som glutenallergiker skal du naturligvis ikke snydes for de sprøde småkager. Skift blot hvedemelen ud med hirsemel, så er der vanillekranse til alle!
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g mandel
75 g smør
50 g rørsukker
1 stk. æg
150 g hirsemel
20 g majsstivelse
1 tsk. bagepulver
1 stang vanilje kornene

Sådan gør du

  1. 1
    Smut mandlerne og blend dem til mel.
  2. 2
    Rør sukker og smør godt i røremaskine og tilsæt ægget. Rør indtil sukkeret er opløst.
  3. 3
    Bland de øvrige ingredienser i dejen og rør den med håndpisker eller i røremaskine i cirka 5 minutter.
  4. 4
    Rul dejen ud i blyantstynde ringe og form dem som kranse. Tryk med en gaffel langs kanten, så der dannes et mønster. Du kan også køre dejen igennem en kødhakker eller en dejsprøjte med stjernespids.
  5. 5
    Bages ved 200 grader i ca. 8-10 min.