Glaseret flæsk og nudler i jordnøddesauce

Vi sætter flæsket på pinde, så de nemt kan vendes og glaseres på begge sider.
Glaseret flæsk og nudler i jordnøddesauce
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g stegeflæsk i skiver
2 spsk. soja
2 spsk. ahornsirup
3 fed hvidløg
1 stk. rød chili
250 g æggenudler
2 spsk. jordnøddesmør
1 spsk. limesaft
1 tsk. rørsukker
- salt
1 stk. agurk
- Nogle stilke mynte

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2.Skær sværen af flæsket, og sæt kødet på pinde.
  3. 3.Læg på en bradepande med bagepapir.
  4. 4.Dryp soja over kødet på begge sider og sæt det midt i ovnen.
  5. 5.Steg kødet, indtil det er let brunet, i ca. 20 minutter.
  6. 6.Hak hvidløg og chili, og vend det med sirup.
  7. 7.Tag flæsket ud af ovnen, og pensl med sirup på begge sider.
  8. 8.Sæt tilbage i ovnen og lad glaseringen begynde at boble godt. Hold øje efter 5 minutter.
  9. 9.Vend gerne spyddene en gang under vejs.
  10. 10.Kog nudlerne efter anvisning.
  11. 11.Rør jordnøddesmør, limesaft, sukker og lidt salt sammen i en skål.
  12. 12.Kom 3-4 spiseskeer kogevand heri og rør rundt.
  13. 13.Afdryp nudlerne og vend med jordnøddesmør.
  14. 14.Server straks nudlerne til glaseret flæsk, agurk i tynde bånd og lidt mynte.
  15. 15.Sæt gerne sojasauce på bordet.

Tip!

Børn vil elske den sursøde smag fra sirup og lime

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad