Glaseret flæsk og nudler i jordnøddesauce
AFTENSMAD

Glaseret flæsk og nudler i jordnøddesauce

Vi sætter flæsket på pinde, så de nemt kan vendes og glaseres på begge sider.
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g stegeflæsk i skiver
2 spsk. soja
2 spsk. ahornsirup
3 fed hvidløg
1 stk. rød chili
250 g ægnudler
2 spsk. jordnøddesmør
1 spsk. limesaft
1 tsk. rørsukker
- salt
1 stk. agurk
- Nogle stilke mynte

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Skær sværen af flæsket, og sæt kødet på pinde.
  3. 3
    Læg på en bradepande med bagepapir.
  4. 4
    Dryp soja over kødet på begge sider og sæt det midt i ovnen.
  5. 5
    Steg kødet, indtil det er let brunet, i ca. 20 minutter.
  6. 6
    Hak hvidløg og chili, og vend det med sirup.
  7. 7
    Tag flæsket ud af ovnen, og pensl med sirup på begge sider.
  8. 8
    Sæt tilbage i ovnen og lad glaseringen begynde at boble godt. Hold øje efter 5 minutter.
  9. 9
    Vend gerne spyddene en gang under vejs.
  10. 10
    Kog nudlerne efter anvisning.
  11. 11
    Rør jordnøddesmør, limesaft, sukker og lidt salt sammen i en skål.
  12. 12
    Kom 3-4 spiseskeer kogevand heri og rør rundt.
  13. 13
    Afdryp nudlerne og vend med jordnøddesmør.
  14. 14
    Server straks nudlerne til glaseret flæsk, agurk i tynde bånd og lidt mynte.
  15. 15
    Sæt gerne sojasauce på bordet.

Tip!

Børn vil elske den sursøde smag fra sirup og lime