Glaseret flæsk og nudler i jordnøddesauce
- 4 Personer
Ingredienser
800 g | stegeflæsk i skiver |
2 spsk. | soja |
2 spsk. | ahornsirup |
3 fed | hvidløg |
1 stk. | rød chili |
250 g | ægnudler |
2 spsk. | jordnøddesmør |
1 spsk. | limesaft |
1 tsk. | rørsukker |
- | salt |
1 stk. | agurk |
- | Nogle stilke mynte |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader.
-
2Skær sværen af flæsket, og sæt kødet på pinde.
-
3Læg på en bradepande med bagepapir.
-
4Dryp soja over kødet på begge sider og sæt det midt i ovnen.
-
5Steg kødet, indtil det er let brunet, i ca. 20 minutter.
-
6Hak hvidløg og chili, og vend det med sirup.
-
7Tag flæsket ud af ovnen, og pensl med sirup på begge sider.
-
8Sæt tilbage i ovnen og lad glaseringen begynde at boble godt. Hold øje efter 5 minutter.
-
9Vend gerne spyddene en gang under vejs.
-
10Kog nudlerne efter anvisning.
-
11Rør jordnøddesmør, limesaft, sukker og lidt salt sammen i en skål.
-
12Kom 3-4 spiseskeer kogevand heri og rør rundt.
-
13Afdryp nudlerne og vend med jordnøddesmør.
-
14Server straks nudlerne til glaseret flæsk, agurk i tynde bånd og lidt mynte.
-
15Sæt gerne sojasauce på bordet.
Tip!
Børn vil elske den sursøde smag fra sirup og lime