Smagen af friske østers er smagen af hav. Den understøtter vi i denne opskrift med en lækker agurkedressing og et skarpt drys karse. Er du glad for gin, kan dressingen tilsmages med en god en af slagsen.
4 Personer
15 Minutes
Ingredienser
16 stk.
østers friske
0.33 stk.
agurk
1 stk.
forårsløg finthakket
1 stk.
saft af citron ca. 0,5 dl
2 tsk.
gin kan udelades
lidt
salt og sort peber
1 potte
karse til pynt
ANNONCE
Sådan gør du
1
Riv agurken groft på et rivejern. Lad den stå kort, inden den kommes i en sigte og saften presses af og ned i en skål. Bland forårsløg i agurkesaften og lad det stå på køl indtil servering.
2
Ved servering: Smag agurkesaften til med friskpresset citronsaft, evt. gin, samt salt og peber. Vær lidt varsom med saltet, da østers i sig selv også smager salt.
3
Åbn østerserne med en lille østerskniv lige inden servering (få din fiskemand til at vise dig teknik-ken). De skal dufte frisk af hav, ikke fisket. Hæld væske fra dem, løsn dem i skallen med en lille kniv og fordel skallerne på tallerkener.
4
Dryp dressing på hver østers og drys rundhåndet med karse. Server straks!