Friske østers med agurkedressing og karse
- 4 Personer
- 15 Minutes
Ingredienser
16 stk. | østers friske |
0.33 stk. | agurk |
1 stk. | forårsløg finthakket |
1 stk. | saft af citron ca. 0,5 dl |
2 tsk. | gin kan udelades |
lidt | salt og sort peber |
1 potte | karse til pynt |
Sådan gør du
-
1Riv agurken groft på et rivejern. Lad den stå kort, inden den kommes i en sigte og saften presses af og ned i en skål. Bland forårsløg i agurkesaften og lad det stå på køl indtil servering.
-
2Ved servering: Smag agurkesaften til med friskpresset citronsaft, evt. gin, samt salt og peber. Vær lidt varsom med saltet, da østers i sig selv også smager salt.
-
3Åbn østerserne med en lille østerskniv lige inden servering (få din fiskemand til at vise dig teknik-ken). De skal dufte frisk af hav, ikke fisket. Hæld væske fra dem, løsn dem i skallen med en lille kniv og fordel skallerne på tallerkener.
-
4Dryp dressing på hver østers og drys rundhåndet med karse. Server straks!