Friske østers med agurkedressing og karse
GæSTEMAD OG FEST

Friske østers med agurkedressing og karse

Smagen af friske østers er smagen af hav. Den understøtter vi i denne opskrift med en lækker agurkedressing og et skarpt drys karse. Er du glad for gin, kan dressingen tilsmages med en god en af slagsen.
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

16 stk. østers friske
0.33 stk. agurk
1 stk. forårsløg finthakket
1 stk. saft af citron ca. 0,5 dl
2 tsk. gin kan udelades
lidt salt og sort peber
1 potte karse til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Riv agurken groft på et rivejern. Lad den stå kort, inden den kommes i en sigte og saften presses af og ned i en skål. Bland forårsløg i agurkesaften og lad det stå på køl indtil servering.
  2. 2
    Ved servering: Smag agurkesaften til med friskpresset citronsaft, evt. gin, samt salt og peber. Vær lidt varsom med saltet, da østers i sig selv også smager salt.
  3. 3
    Åbn østerserne med en lille østerskniv lige inden servering (få din fiskemand til at vise dig teknik-ken). De skal dufte frisk af hav, ikke fisket. Hæld væske fra dem, løsn dem i skallen med en lille kniv og fordel skallerne på tallerkener.
  4. 4
    Dryp dressing på hver østers og drys rundhåndet med karse. Server straks!