Friske østers med agurkedressing og karse

Smagen af friske østers er smagen af hav. Den understøtter vi i denne opskrift med en lækker agurkedressing og et skarpt drys karse. Er du glad for gin, kan dressingen tilsmages med en god en af slagsen.
Friske østers med agurkedressing og karse
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

16 stk østers friske
0.33 stk. agurk
1 stk. forårsløg finthakket
1 stk. saft af citron ca. 0,5 dl
2 tsk. gin kan udelades
lidt salt og sort peber
1 potte karse til pynt

Sådan gør du

  1. 1.Riv agurken groft på et rivejern. Lad den stå kort, inden den kommes i en sigte og saften presses af og ned i en skål. Bland forårsløg i agurkesaften og lad det stå på køl indtil servering.
  2. 2.Ved servering: Smag agurkesaften til med friskpresset citronsaft, evt. gin, samt salt og peber. Vær lidt varsom med saltet, da østers i sig selv også smager salt.
  3. 3.Åbn østerserne med en lille østerskniv lige inden servering (få din fiskemand til at vise dig teknik-ken). De skal dufte frisk af hav, ikke fisket. Hæld væske fra dem, løsn dem i skallen med en lille kniv og fordel skallerne på tallerkener.
  4. 4.Dryp dressing på hver østers og drys rundhåndet med karse. Server straks!
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #få ingredienser, #weekend og gæster, #gæstemad og fest og #klimavenlig