Annoncørbetalt indhold fra Bornholmergrisen
Flankesteak med grøn salat med pærer og valnødder
GæSTEMAD OG FEST

Flankesteak med grøn salat med pærer og valnødder

Nyd de møre stykker af flankesteak sammen med sødme og syrlighed fra pærerne, de syltede rødløg og dressingen, der hældes over retten til sidst. 
  • 4 Personer

kødet

500 g flankesteak Bornholmergrisen

Syltet rødløg:

2 stk rødløg
0.5 dl. lagereddike
1 dl. sukker
1 dl. vand

Salat:

4 stk hjertesalathoveder
3 stk pærer friske
2 spsk. honning
1 spsk. citron
2 stilke tørret rosmarin
0.5 dl. olivenolie
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. friskkværnet sort peber
200 g blød gedeost
1 dl. valnødder ristede og saltede
1 dl. frisk timian

Sådan gør du

  1. 1
    Drys flankestegen med salt og friskkværnet sort peber. Kom flanksteaken på en forvarmet grill, og gril i cirka 25 minutter, eller indtil centrumtemperaturen er 68°C. Lad flanksteaken hvile i cirka 10 minutter, før du skærer den ud i skiver.
  2. 2
    Skræl rødløgene og skær dem i tynde skiver.
  3. 3
    Kom lagereddike, sukker og vand i en kasserolle, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst.
  4. 4
    Hæld lagen over rødløgene og lad det trække i cirka 10 minutter.
  5. 5
    Skær hjertesalaten i to eller i både, afhængig af størrelsen. Gril salaten på en forvarmet grill i cirka 5 minutter, indtil de har fine grillstriber og har fået smag fra grillen. Skær friske pærer i tynde både. Bland honning, citron, tørret rosmarin, olivenolie, salt og friskkværnet sort peber sammen.
  6. 6
    Anret den grillede salat, pærer og stykker af gedeost på tallerkner. Kom skiver af flanksteak på salaten, og hæld dressingen over. Pynt med ristede og saltede valnødder, syltet rødløg og frisk timian. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.