Eton mess
DESSERT

Eton mess

En simpel, britisk klassiker, som minder om italiensk trifli og smager af sommer. Prøv den også med andre typer frugter og bær.
  • 4 Personer

Ingredienser

350 g frisk jordbær
1 stk. citron, saft + skal
50 g marengs, f.eks. kys eller marengsreder
2 dl. piske-fløde

Sådan gør du

  1. 1
    Nip jordbærrene, og skær dem i kvarte. Vend dem med citronsaft og -skal i en skål, mos gerne nogle af bærrene, og lad dem trække 10 min.
  2. 2
    Pisk fløden til blødt skum. Fordel halvdelen af jordbærrene i 4 dessertglas. Bræk halvdelen af marengsen i stykker, drys den over. Kom nu flødeskum i glasset og gentag lagene igen.
  3. 3
    Server desserten straks, eller sæt den på køl, dog maks. 15-30 min., da marengsen bliver blød.

Tip!

Er jordbærrene ikke fuldt modne, eller er det uden for sæson, så giv dem gerne lidt sukker sammen med citronsaften. Prøv solbær eller hindbær i stedet for jordbær.