Enebærgryde
AFTENSMAD

Enebærgryde

Enebærgryde er en skøn og aromatisk simreret, der er perfekt til efterår og vinter – eller når du bare har lyst til noget ekstra godt. Opskriften er sponsoreret af Bornholmergrisen og udviklet af Danish Crown. 
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Det skal du bruge:

800 g Bornholmergrisen Nakkefilet
2 spsk. olivenolie
0.5 tsk. friskrevet muskatnød
12 tørrede enebær
2 laurbærblade
500 ml Tør hvidvin
250 ml grøntsags boullion
250 ml fløde 38%
8 stk. palmekål , blade
- salt
- friskkværnet sort peber

Agurkesalat:

1 agurk
1 dl æbleeddike , eller alm. lageraddike
1 dl vand
1.5 dl sukker
- salt og peber
- Evt. dild , eller laurbærblade eller stjerneanis

Sådan gør du

  1. 1
    Skær nakkefileten i mundrette tern. Brun kødet på alle sider i olivenolien på en varm dyb pande. Krydr med salt og og peber.
  2. 2
    Tilsæt muskatnød, enebær og laurbærblade, og vend det nænsomt rundt.
  3. 3
    Hæld hvidvin, grøntsagsbouillon og fløde over kødet, og bring det til simrepunktet. Lad retten simre i ca. 10 minutter ved medium varme.
  4. 4
    Snit palmekålen i mundrette stykker, og vend den nænsomt i retten. Lad simre i yderligere 10 minutter, indtil saucen tykner og får den rette konsistens.
  5. 5
    Skyl og snit agurken i tynde skiver. Kog lagen med eddike, sukker og vand op, og lad simre i 5 minutter.
  6. 6
    Tilsæt evt. dild, laurbærblade eller stjerneanis. Smag til med salt og peber. Køl lagen ned.
  7. 7
    Kom agurkeskiverne i et skoldet patentglas, og hæld lagen over. Opbevares på køl indtil brug.

Tip!

Servér enebær­gryden med f.eks. kålsalat, bagt kartoffelmos og agurkesalat for et komplet måltid.