Dampet torsk med svampesauce
FORRET

Dampet torsk med svampesauce

Torsk og svamp klæder hinanden. Ovnen klarer torsken på 10 minutter, mens løg og champignon svitses og krydres med lidt hvidvin
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg kartofler
25 g smør
lidt Lidt salt og peber
lidt hakket persille
800 g torskefilet

Sauce

30 g tørrede svampe f.eks. Karl Johan
3 dl. kogende vand
1 stk. løg
250 g markchampignon
lidt smør
1.5 dl. hvidvin
250 ml. cremefraiche 38%
lidt soja

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl kartofler, og kog dem møre.  
  2. 2
    Afdryp kartoflerne, men gem kogevandet. Mos kartoflerne til mos med smør og lidt kogevand. Smag til med salt, peber og persille.   
  3. 3
    Sæt ovnen på 200 grader.  
  4. 4
    Læg fisken i en smurt bradepande. Krydr med salt og peber.  
  5. 5
    Krøl et stykke bagepapir sammen, og skyl det under den kolde hane. Fold papiret ud, og pak det omkring fisken. Bag fisken i cirka 10 minutter afhængig af tykkelse.  
  6. 6
    Kom de tørrede svampe i en skål sammen med kogende vand. Lad det stå i 5 minutter, sigt vandet fra gennem et kaffefilter, og gem det.  
  7. 7
    Skyl svampen for eventuelle jordrester.  
  8. 8
    Hak løg, champignoner og de udblødte svampe.Svits løgene og champignonerne i smør i en gryde. Kom vinen herpå, og lad den simre i nogle minutter.  
  9. 9
    Tilføj udblødningsvand og cremefraiche, og lad det simre i 5-6 minutter.  
  10. 10
    Smag til med soja og peber. Server fisken på en bund af sauce og mos.