Dampet torsk med svampesauce
Torsk og svamp klæder hinanden. Ovnen klarer torsken på 10 minutter, mens løg og champignon svitses og krydres med lidt hvidvin

- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | kartofler |
25 g | smør |
lidt | Lidt salt og peber |
lidt | hakket persille |
800 g | torskefilet |
Sauce
30 g | tørrede svampe f.eks. Karl Johan |
3 dl. | kogende vand |
1 stk. | løg |
250 g | markchampignon |
lidt | smør |
1.5 dl. | hvidvin |
250 ml. | cremefraiche 38% |
lidt | soja |
Sådan gør du
- 1.Skræl kartofler, og kog dem møre.
- 2.Afdryp kartoflerne, men gem kogevandet. Mos kartoflerne til mos med smør og lidt kogevand. Smag til med salt, peber og persille.
- 3.Sæt ovnen på 200 grader.
- 4.Læg fisken i en smurt bradepande. Krydr med salt og peber.
- 5.Krøl et stykke bagepapir sammen, og skyl det under den kolde hane. Fold papiret ud, og pak det omkring fisken. Bag fisken i cirka 10 minutter afhængig af tykkelse.
- 6.Kom de tørrede svampe i en skål sammen med kogende vand. Lad det stå i 5 minutter, sigt vandet fra gennem et kaffefilter, og gem det.
- 7.Skyl svampen for eventuelle jordrester.
- 8.Hak løg, champignoner og de udblødte svampe.Svits løgene og champignonerne i smør i en gryde. Kom vinen herpå, og lad den simre i nogle minutter.
- 9.Tilføj udblødningsvand og cremefraiche, og lad det simre i 5-6 minutter.
- 10.Smag til med soja og peber. Server fisken på en bund af sauce og mos.