Confiterede svampe
VEGETAR

Confiterede svampe

Confiterede svampe er nemme at lave, og så smager de helt vidunderligt. Brug svampene på en bøf, i en sandwich eller i en pastaret, og nyd den intense smag af umami.
  • 8 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

600 g blandede svampe friske (f.eks. kejserhatte, bøgehatte eller kantareller)
200 g smør
2 fed hvidløg i tynde skiver
4 kviste frisk timian
2 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. sojasauce eller portvin

Sådan gør du

  1. 1
    Skær store svampe i mundrette stykker.
  2. 2
    Kom de rengjorte svampe på en tør, varm pande, og lad dem riste over medium/høj varme i 3 min.
  3. 3
    Tilsæt smør, hvidløg og timian. Skru ned for varmen, og lad det simre videre i ca. 10 min., til svampene er gyldne og møre, men stadig faste.
  4. 4
    Tilsæt hvidvinseddike, og lad det koge ind. Smag til med salt, peber og evt. soja/portvin.
  5. 5
    Opbevar svampene på køl indtil servering, og lun dem lidt inden, så smørret smelter.
  6. 6
    Server svampene som alternativ til kryddersmør til en god bøf eller steg.

Tip!

Gør svampesmagen endnu mere intens ved at tilsætte et par dråber trøffelolie lige inden servering.