Confiterede svampe

Confiterede svampe er nemme at lave, og så smager de helt vidunderligt. Brug svampene på en bøf, i en sandwich eller i en pastaret, og nyd den intense smag af umami.
Confiterede svampe
  • 8 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

600 g blandede svampe friske (f.eks. kejserhatte, bøgehatte eller kantareller)
200 g smør
2 fed hvidløg i tynde skiver
4 kviste frisk timian
2 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. sojasauce eller portvin

Sådan gør du

  1. 1.Skær store svampe i mundrette stykker.
  2. 2.Kom de rengjorte svampe på en tør, varm pande, og lad dem riste over medium/høj varme i 3 min.
  3. 3.Tilsæt smør, hvidløg og timian. Skru ned for varmen, og lad det simre videre i ca. 10 min., til svampene er gyldne og møre, men stadig faste.
  4. 4.Tilsæt hvidvinseddike, og lad det koge ind. Smag til med salt, peber og evt. soja/portvin.
  5. 5.Opbevar svampene på køl indtil servering, og lun dem lidt inden, så smørret smelter.
  6. 6.Server svampene som alternativ til kryddersmør til en god bøf eller steg.

Tip!

Gør svampesmagen endnu mere intens ved at tilsætte et par dråber trøffelolie lige inden servering.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #få ingredienser, #weekend og gæster, #vegetar, #hverdag og #gæstemad og fest