Citronmuffins med marengstop
Friske, syrlige kager med sprød og knasende marengs på toppen. Hurtige at lave og lige til at servere for gæsterne. Haps!
(6-8 muffins)

- 0 Personer
Ingredienser
2 stk | æg M/L delt i hvider og blommer |
75 g | sukker |
0.5 stk. | vaniljestang Brug kornene af en halv vaniljestang |
0.5 stk. | citron Revet skal og saft |
50 g | mel |
0.5 tsk. | bagepulver |
50 g | smør Smeltet og afkølet |
75 g | blåbær brug friske bær |
125 g | flormelis |
Pynt
lidt | frysetørrede bær |
Sådan gør du
- 1.Tænd ovnen på 175/160C. Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og citronskal i 3-4 min. til en lys og luftig æggesnaps.
- 2.Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis smør og melblandingen til æggesnapsen og vend det forsigtigt rundt. Vend til slut citronsaft og blåbær i.
- 3.Pisk æggehviderne med et par dråber citronsaft i et par minutter med elpisker (medium hastighed) til et let, blødt skum.
- 4.Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk, indtil marengsen er sej og skinnende.
- 5.Fordel kagedejen i muffinforme. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt den over kagerne. Bag kagerne i ovnen i ca. 25 min., til de er gyldne. Lad kagerne køle af.