Citronmuffins med marengstop

Friske, syrlige kager med sprød og knasende marengs på toppen. Hurtige at lave og lige til at servere for gæsterne. Haps! (6-8 muffins)
Citronmuffins med marengstop
  • 0 Personer

Ingredienser

2 stk æg
75 g sukker
0.5 stk. vaniljestang
0.5 stk. citron
50 g mel
0.5 tsk. bagepulver
50 g smør
75 g blåbær
125 g flormelis

Pynt

lidt frysetørrede bær

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 175/160C. Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og citronskal i 3-4 min. til en lys og luftig æggesnaps.
  2. 2.Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis smør og melblandingen til æggesnapsen og vend det forsigtigt rundt. Vend til slut citronsaft og blåbær i.
  3. 3.Pisk æggehviderne med et par dråber citronsaft i et par minutter med elpisker (medium hastighed) til et let, blødt skum. 
  4. 4.Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk, indtil marengsen er sej og skinnende.
  5. 5.Fordel kagedejen i muffinforme. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt den over kagerne. Bag kagerne i ovnen i ca. 25 min., til de er gyldne. Lad kagerne køle af.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert og #weekend og gæster