Citronmuffins med marengstop

Friske, syrlige kager med sprød og knasende marengs på toppen. Hurtige at lave og lige til at servere for gæsterne. Haps! (6-8 muffins)
Citronmuffins med marengstop
  • 0 Personer

Ingredienser

2 stk æg M/L delt i hvider og blommer
75 g sukker
0.5 stk. vaniljestang Brug kornene af en halv vaniljestang
0.5 stk. citron Revet skal og saft
50 g mel
0.5 tsk. bagepulver
50 g smør Smeltet og afkølet
75 g blåbær brug friske bær
125 g flormelis

Pynt

lidt frysetørrede bær

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 175/160C. Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og citronskal i 3-4 min. til en lys og luftig æggesnaps.
  2. 2.Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis smør og melblandingen til æggesnapsen og vend det forsigtigt rundt. Vend til slut citronsaft og blåbær i.
  3. 3.Pisk æggehviderne med et par dråber citronsaft i et par minutter med elpisker (medium hastighed) til et let, blødt skum. 
  4. 4.Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk, indtil marengsen er sej og skinnende.
  5. 5.Fordel kagedejen i muffinforme. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt den over kagerne. Bag kagerne i ovnen i ca. 25 min., til de er gyldne. Lad kagerne køle af.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert og #weekend og gæster