Citronfromage
Citronfromage gik sin sejrsgang som dessert til danskernes fester. Prøv en opdateret version af den klassiske dessert, som egentlig stammer fra Piemonte i Norditalien, hvor den går under navnet panna cotta al limone.

- 4 Personer
- 30 Minutes
Fromage
4 stk | husblas |
3 stk | æg |
100 g | sukker |
2 stk | øko-citroner, revet skal |
0.5 dl. | friskpresset citronsaft |
0.25 l. | fløde |
Pynt
- | flødeskum |
- | hindbær |
- | lakridspulver |
Sådan gør du
- 1.Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
- 2.Tag husblassen op af vandet, og smelt den i en lille gryde ved svag varme.
- 3.Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Bland den smeltede hus- blas med citronskal og -saft, og rør det i æggemassen.
- 4.Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i æggemassen (gem lidt til pynt).
- 5.Fordel citronfromagen i en stor skål eller fire portionsglas, og stil dem på køl i mindst 4 timer.
- 6.Pynt fromagen inden servering med flødeskum på toppen, lidt friske hindbær og et drys lakridspulver.