Chokoladecupcakes med kokosfrosting
BAGVæRK

Chokoladecupcakes med kokosfrosting

Mørke og fulde af smag med klistrede skumfiduser og store stykker chokolade - disse cupcakes tager kegler på kagebordet.
  • 12 Personer

Kagedejen

150 g smør
1 dl. fløde
100 g mørk chokolade, grofthakket
150 g brun farin
2 stk. æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
4 spsk. kakaopulver
25 g minimarshmallows eller almindelige skåret i mindre stykker (kan udelades)
1 tsk. salt

Topping

75 g blødt smør, stuetemperatur
200 g flormelis
200 g flødeost naturel
- Kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
5 spsk. kokosmel
- Limesaft, efter smag (kan udelades)

Drys

- Ristede kokosflager, hakket chokolade eller kokosmel

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  2. 2
    Smelt smør, fløde, 50 g chokolade og brun farin sammen i en kasserolle. Lad det køle til stuetemperatur. Pisk æggene i et ad gangen.
  3. 3
    Bland de sidste 50 g chokolade, sukker, mel, bagepulver, kakaopulver, salt og marshmallows i en skål. Rør det i smørblandingen, til massen er glat og ensartet.
  4. 4
    Fordel dejen i 12 cupcakeforme, sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter.
  5. 5
    Lad kagerne køle lidt, og forbered imens toppingen.
  6. 6
    Pisk smørret sammen med flormelis, vaniljekorn og kokos, indtil det er lyst og luftigt.
  7. 7
    Rør flødeosten i, og pynt kagerne med topping og drys.