Butterdejsreder med blåskimmelcreme, grønkål og confiteret and
- 4 Personer
Butterdejsreder
1 stk. | butterdejsplader |
lidt | mel Skal bruges til bordet |
Blåskimmelcreme
75 g | blåskimmelost |
75 g | cremefraiche 18% |
Honningristede valnødder
2 spsk. | valnøddekerner |
1 spsk. | honning |
Salat
1 dåse | confiteret and |
2 stængler | grønkål |
2 spsk. | tørrede tranebær |
0.5 stk. | rødløg. evt. 1 skalotteløg |
Sådan gør du
-
1Rul butterdejen tyndt ud på et meldækket bord. Stik butterdejen ud med en skål på ca. 10 cm i diameter.
-
2Stil et glas, der kan tåle varme, oven på hver af de runde butterdejscirkler og bag dem i ovnen ca. 15 minutter ved 200º, til de er gyldne og hævet op. Hæver midten op, hvor glassene står, kan du punktere dem og sætte glassene oven på igen, så det kun er kanterne, der hæver.
-
3Bland blåskimmelost og cremefraiche og blend til en ensartet creme med en stavblender.
-
4Smelt honningen på en pande og rist valnødderne gyldne i honningen. Pas på, at de ikke bliver sorte. Læg de ristede valnødder på en tallerken og lad dem køle af.
-
5Varm andelåret i ovnen ved 250º, til skindet bliver godt sprødt. Tag det ud og pil kødet fra hinanden med en gaffel i flotte trevler.
-
6Nip grønkålen og riv den i små stykker. Skær løget i tynde skiver.
-
7Bland andekød, grønkål, tranebær, løgskiver og karamelliserede valnødder.
-
8Smør en skefuld blåskimmelcreme nederst i butterdejsreden. Anret salaten oven på.