Burger med søde kartofler, chilimayo & sure agurker
- 4 Personer
- 30 Minutes
Kartofler
800 g | sød kartoffel |
1 tsk. | tabasco |
2 fed | hvidløg fintrevet |
1 tsk. | røget paprika |
1 tsk. | salt, evt. røget salt |
0.5 tsk. | spidskommen Kan udelades |
150 g | cheddar ost, revet |
0.5 dl. | olivenolie |
Chilimayo
1 dl. | mayonnaise |
2 tsk. | stærk chilisauce |
1 tsk. | thaichilipasta (kan udelades) |
lidt | Lidt lime- eller citronsaft |
lidt | salt og peber |
0.5 fed | fed hvidløg Kan udelades |
Sure agurker
1 stk. | agurk |
1 stk. | salatløg |
1 stk. | potte frisk koriander |
2 stk. | saften fra lime Hvidvinseddike kan anvendes |
lidt | salt |
4 stk. | burgerboller |
- | frisk koriander til servering |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 210/195 C varmluft.
-
2Skræl de søde kartofler og skær dem i 1½ -2 cm tykke skiver.
-
3Rør olie, tabasco, hvidløg, paprika, salt og spidskommen sammen i en skål og vend kartoffelskiverne heri. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med revet cheddar og bag kartoffelskiverne i ca. 25-30 min., til de er gyldne og osten smeltet.
-
4Rør imens alle ingredienserne til chilimayo sammen og smag til med lime, salt, peber og hvidløg. Sæt den tildækket og på køl indtil servering.
-
5Skær agurk og salatløg til MEGET tynde skiver f.eks. med en tyndskræller og/eller mandolin eller skarp kniv. Vend koriander, limesaft og lidt salt i.
-
6Lun burgerbollerne, smør dem med chilimayo og fyld med bagte søde kartofler og sure agurker