Burger med søde kartofler, chilimayo & sure agurker
AFTENSMAD

Burger med søde kartofler, chilimayo & sure agurker

En vegetarisk burger med knald på smagen – prøv dig frem med styrken på chilimayoen. Sambal oelek er meget stærk, mens en sød chilisauce er mere børnevenlig. Gril burgerbollerne, så får de lidt røgsmag, det klæder resten af fyldet.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Kartofler

800 g sød kartoffel
1 tsk. tabasco
2 fed hvidløg fintrevet
1 tsk. røget paprika
1 tsk. salt, evt. røget salt
0.5 tsk. spidskommen Kan udelades
150 g cheddar ost, revet
0.5 dl. olivenolie

Chilimayo

1 dl. mayonnaise
2 tsk. stærk chilisauce
1 tsk. thaichilipasta (kan udelades)
lidt Lidt lime- eller citronsaft
lidt salt og peber
0.5 fed fed hvidløg Kan udelades

Sure agurker

1 stk. agurk
1 stk. salatløg
1 stk. potte frisk koriander
2 stk saften fra lime Hvidvinseddike kan anvendes
lidt salt
4 stk burgerboller
- frisk koriander til servering

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 210/195 C varmluft.
  2. 2
    Skræl de søde kartofler og skær dem i 1½ -2 cm tykke skiver.
  3. 3
    Rør olie, tabasco, hvidløg, paprika, salt og spidskommen sammen i en skål og vend kartoffelskiverne heri. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med revet cheddar og bag kartoffelskiverne i ca. 25-30 min., til de er gyldne og osten smeltet.  
  4. 4
    Rør imens alle ingredienserne til chilimayo sammen og smag til med lime, salt, peber og hvidløg. Sæt den tildækket og på køl indtil servering.  
  5. 5
    Skær agurk og salatløg til MEGET tynde skiver f.eks. med en tyndskræller og/eller mandolin eller skarp kniv. Vend koriander, limesaft og lidt salt i.
  6. 6
    Lun burgerbollerne, smør dem med chilimayo og fyld med bagte søde kartofler og sure agurker