Brunkager med blue cheese og bagte druer
- 0 Personer
Ingredienser
50 g | blue cheese, f.eks. Danablu eller Gorgonzola |
lidt | fløde |
1 bakke | blå druer |
lidt | olivenolie |
Brunkager
225 g | lys sirup |
225 g | brun farin |
250 g | smør |
1 tsk. | stødt kardemomme |
1 tsk. | stødt nelliker |
1 tsk. | stødt kanel |
1 tsk. | stødt allehånde |
1 tsk. | stødt ingefær |
1 tsk. | natron |
1.5 tsk. | potaske |
500 g | hvedemel |
0.25 dl. | citronsaft |
0.25 dl. | appelsinsaft |
0.5 stk. | citronskal (fintrevet) |
0.5 stk. | appelsinskal (finrevet) |
1 dl. | Mandler (smuttede) |
Sådan gør du
-
1Varm sirup, farin og smør i en gryde og lad det smelte sammen, før du tager gryden af blusset og lader det køle af.
-
2Imens blandes hvedemel med krydderier, natron og fintrevet citrusskal i en skål. Hæld den lune sukkermasse fra gryden op i skålen med de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen.
-
3Opløs potasken i citrussaft og tilføj blandingen til dejen sammen med de smuttede mandler og vend det hele godt rundt.
-
4Ælt dejen godt igennem. Måske er der brug for en lille smule ekstra hvedemel, men pas på, at dejen ikke bliver for hård. Læg dejen i en lille kasserolle beklædt med bagepapir og læg den i fryseren natten over. Det er vigtigt at dejen fylder kasserollens form ud, så du kan skære ensartede skiver af den.
-
5Næste dag varmes ovnen op til 180º med varmluft. Vend dejen ud af gryden og skær skiver på tværs i den ønskede tykkelse (3-5 mm).
-
6Udstik stjernerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt, at brunkagerne har nogenlunde samme tykkelse, så de får den samme afbagning.
-
7Bag brunkagerne i ca. 7 min. Hold godt øje med dem. Husk at pakke brunkagerne i en lufttæt kagedåse, når de er kølet af; så holder de bedst på sprødheden.
-
8Smuldr blue cheesen i en skål og tilføj en lille sjat fløde og rør det godt rundt.
-
9Dryp lidt olivenolie på en hel klase blå druer og sæt dem i ovnen ved 180º varmluft i 30-40 minutter. Druerne er klar, når de begynder at smide væske og bliver let brændte på toppen.
-
10Server brunkagestjernerne med en klat blue cheese-dip på toppen og en bagt drue. Det kan også anbefales at lægge 2 brunkager sammen med en god klat blue cheese-dip i midten og med en ekstra skive blue cheese på toppen sammen med de søde druer.