Brune bønner med røget svinekød - Aruba style
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | brune bønner |
2.25 l. | vand |
4 stk. | fed hvidløg |
1 stk. | løg |
4 stk. | laurbærblade |
12 stk. | nelliker |
150 g | magert røget flæsk |
250 g | hamburgerryg (ikke kogt) |
5 spsk. | rødvinseddike |
- | ca 3 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce) |
3 spsk. | majsstivelse |
Sådan gør du
-
1Læg bønnerne i vand efter anvisning på posen.
-
2Kom de opblødte bønner i en stor gryde sammen med vandet.
-
3Kog op, og skum af.
-
4Skær løg og hvidløg i mindre stykker, og kom i vandet sammen med laurbærblad og nelliker.
-
5Skær kødet i mindre stykker, og kom stykkerne i vandet sammen med eddike.
-
6Lad simre, indtil bønnerne er gennemkogte, det tager 45-60 minutter.
-
7Smag retten til med ketjap manis.
-
8Rør majsstivelsen med et par spiseskeer vand, og jævn retten.
-
9Server de brune bønner med masser af godt brød eller med stykker af polenta, som jeg fik.