Brune bønner med røget svinekød - Aruba style
AFTENSMAD

Brune bønner med røget svinekød - Aruba style

Stuvning af brune bønner og svinekød, som er dejlig mild og sød. Spises traditionelt af lokalbefolkningen på Aruba i det Caribiske øhav med røget svinehale. Vi spiser den i stedet med røget flæsk og hamburgerryg.  
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g brune bønner
2.25 l. vand
4 stk fed hvidløg
1 stk. løg
4 stk laurbærblade
12 stk nelliker
150 g magert røget flæsk
250 g hamburgerryg (ikke kogt)
5 spsk. rødvinseddike
- ca 3 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce)
3 spsk. majsstivelse

Sådan gør du

  1. 1
    Læg bønnerne i vand efter anvisning på posen.
  2. 2
    Kom de opblødte bønner i en stor gryde sammen med vandet.
  3. 3
    Kog op, og skum af.
  4. 4
    Skær løg og hvidløg i mindre stykker, og kom i vandet sammen med laurbærblad og nelliker.
  5. 5
    Skær kødet i mindre stykker, og kom stykkerne i vandet sammen med eddike.
  6. 6
    Lad simre, indtil bønnerne er gennemkogte, det tager ­45-60 minutter.
  7. 7
    Smag retten til med ketjap manis.
  8. 8
    Rør majsstivelsen med et par spiseskeer vand, og jævn retten.
  9. 9
    Server de brune bønner med masser af godt brød eller med stykker af polenta, som jeg fik.