Brune bønner med røget svinekød - Aruba style
Stuvning af brune bønner og svinekød, som er dejlig mild og sød. Spises traditionelt af lokalbefolkningen på Aruba i det Caribiske øhav med røget svinehale. Vi spiser den i stedet med røget flæsk og hamburgerryg.

- 4 Personer
Ingredienser
500 g | brune bønner |
2.25 l. | vand |
4 stk | fed hvidløg |
1 stk. | løg |
4 stk | laurbærblade |
12 stk | nelliker |
150 g | magert røget flæsk |
250 g | hamburgerryg (ikke kogt) |
5 spsk. | rødvinseddike |
- | ca 3 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce) |
3 spsk. | majsstivelse |
Sådan gør du
- 1.Læg bønnerne i vand efter anvisning på posen.
- 2.Kom de opblødte bønner i en stor gryde sammen med vandet.
- 3.Kog op, og skum af.
- 4.Skær løg og hvidløg i mindre stykker, og kom i vandet sammen med laurbærblad og nelliker.
- 5.Skær kødet i mindre stykker, og kom stykkerne i vandet sammen med eddike.
- 6.Lad simre, indtil bønnerne er gennemkogte, det tager 45-60 minutter.
- 7.Smag retten til med ketjap manis.
- 8.Rør majsstivelsen med et par spiseskeer vand, og jævn retten.
- 9.Server de brune bønner med masser af godt brød eller med stykker af polenta, som jeg fik.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad