Brune bønner med røget svinekød - Aruba style

Stuvning af brune bønner og svinekød, som er dejlig mild og sød. Spises traditionelt af lokalbefolkningen på Aruba i det Caribiske øhav med røget svinehale. Vi spiser den i stedet med røget flæsk og hamburgerryg.  
Brune bønner med røget svinekød - Aruba style
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g brune bønner
2.25 l. vand
4 stk fed hvidløg
1 stk. løg
4 stk laurbærblade
12 stk nelliker
150 g magert røget flæsk
250 g hamburgerryg (ikke kogt)
5 spsk. rødvinseddike
- ca 3 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce)
3 spsk. majsstivelse

Sådan gør du

  1. 1.Læg bønnerne i vand efter anvisning på posen.
  2. 2.Kom de opblødte bønner i en stor gryde sammen med vandet.
  3. 3.Kog op, og skum af.
  4. 4.Skær løg og hvidløg i mindre stykker, og kom i vandet sammen med laurbærblad og nelliker.
  5. 5.Skær kødet i mindre stykker, og kom stykkerne i vandet sammen med eddike.
  6. 6.Lad simre, indtil bønnerne er gennemkogte, det tager ­45-60 minutter.
  7. 7.Smag retten til med ketjap manis.
  8. 8.Rør majsstivelsen med et par spiseskeer vand, og jævn retten.
  9. 9.Server de brune bønner med masser af godt brød eller med stykker af polenta, som jeg fik.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad