Brød med tyttebær

I originalopskriften, som er svensk, bruger de både bagepulver og natron, så det gør vi også. Godt bliver det, og konsistensen fin. Herligt bare med smør, men ost og røgede charcuterivarer smager også godt til.
Brød med tyttebær
  • 4 Personer
  • 90 Minutes

Ingredienser

4 dl. sigtemel
2.5 dl. rugmel
1 dl. solsikkekerne
2 tsk. stødt fennikel
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. natron
1 tsk. salt
3 dl. ymer
1 dl. tyttebærsyltetøj
dl. mørk sirup
1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 175 grader.
  2. 2.Smør en rugbrødsform med smør.
  3. 3.Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  4. 4.Bland de våde i en anden og vend det hele sammen.
  5. 5.Kom dejen i formen og stil den midt i ovnen.
  6. 6.Bag brødet i 50-60 minutter.
  7. 7.Vælt ud på en rist, pak i viskestykke, og afkøl helt.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk