Brændende kærlighed med rodfrugter
AFTENSMAD

Brændende kærlighed med rodfrugter

En vaskeægte klassiker. Men her får baconen selskab af rodfrugter på toppen. En god anledning til at få ryddet op i grøntsagsskuffen, hvis der er rodfrugter, som trænger til at blive brugt.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 g bagekartofler
25 g smør
1 dl. mælk
- salt
- peber

2 stk. løg
2 stk. gulerødder
1 stk. pastinak
1 stk. rødbede
200 g bacon i tern

Pynt:

- persille eller anden krydderurt

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl kartoflerne og kog dem i vand uden salt, til de er møre.
  2. 2
    Skær smør i mindre tern.
  3. 3
    Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem, f.eks. med et piskeris. Rør med mælk, smør, salt og peber. Tilføj evt. lidt ekstra mælk eller kogevand fra kartoflerne og ekstra smør, hvis man vil have mosen god let og luftig. Hold mosen varm i en gryde under låg.
  4. 4
    Pil og skær løg i tern. Skræl gulerødder, pastinak og rødbede.
  5. 5
    Skær bacon i små tern. Opvarm en pande med lidt olivenolie og steg baconen gylden og sprød. Tag den af panden og lad lidt af fedtstoffet blive på panden.
  6. 6
    Tilsæt løg og pastinakker og steg 2-3 min. Tilsæt gulerødder og rødbede og steg 4-5 min. Smag til med et par dråber eddike, salt og peber. Kom sprødstegt bacon herved og vend det godt rundt.
  7. 7
    Server kartoffelmos toppet med rodfrugter og bacon og drys med persille eller anden krydderurt, du måtte have i dit køkken.