Brændende kærlighed med rodfrugter
- 4 Personer
Ingredienser
1 g | bagekartofler |
25 g | smør |
1 dl. | mælk |
- | salt |
- | peber |
2 stk. | løg |
2 stk. | gulerødder |
1 stk. | pastinak |
1 stk. | rødbede |
200 g | bacon i tern |
Pynt:
- | persille eller anden krydderurt |
Sådan gør du
-
1Skræl kartoflerne og kog dem i vand uden salt, til de er møre.
-
2Skær smør i mindre tern.
-
3Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem, f.eks. med et piskeris. Rør med mælk, smør, salt og peber. Tilføj evt. lidt ekstra mælk eller kogevand fra kartoflerne og ekstra smør, hvis man vil have mosen god let og luftig. Hold mosen varm i en gryde under låg.
-
4Pil og skær løg i tern. Skræl gulerødder, pastinak og rødbede.
-
5Skær bacon i små tern. Opvarm en pande med lidt olivenolie og steg baconen gylden og sprød. Tag den af panden og lad lidt af fedtstoffet blive på panden.
-
6Tilsæt løg og pastinakker og steg 2-3 min. Tilsæt gulerødder og rødbede og steg 4-5 min. Smag til med et par dråber eddike, salt og peber. Kom sprødstegt bacon herved og vend det godt rundt.
-
7Server kartoffelmos toppet med rodfrugter og bacon og drys med persille eller anden krydderurt, du måtte have i dit køkken.