En vaskeægte klassiker. Men her får baconen selskab af rodfrugter på toppen. En god anledning til at få ryddet op i grøntsagsskuffen, hvis der er rodfrugter, som trænger til at blive brugt.
4 Personer
Ingredienser
1 g
bagekartofler
25 g
smør
1 dl
mælk
-
salt
-
peber
2 stk.
løg
2 stk.
gulerødder
1 stk.
pastinak
1 stk.
rødbede
200 g
bacon i tern
Pynt:
-
persille eller anden krydderurt
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skræl kartoflerne og kog dem i
vand uden salt, til de er møre.
2
Skær smør i mindre tern.
3
Hæld vandet fra kartoflerne og
mos dem, f.eks. med et piskeris.
Rør med mælk, smør, salt og
peber. Tilføj evt. lidt ekstra mælk eller
kogevand fra kartoflerne og ekstra
smør, hvis man vil have mosen
god let og luftig. Hold mosen
varm i en gryde under låg.
4
Pil og skær løg i tern. Skræl
gulerødder, pastinak og rødbede.
5
Skær bacon i små tern. Opvarm
en pande med lidt olivenolie og
steg baconen gylden og sprød.
Tag den af panden og lad lidt af
fedtstoffet blive på panden.
6
Tilsæt løg og pastinakker og steg 2-3 min. Tilsæt gulerødder og rødbede og steg 4-5 min. Smag til med et par dråber eddike, salt og peber. Kom sprødstegt bacon herved og vend det godt rundt.
7
Server kartoffelmos
toppet med rodfrugter og
bacon og drys med persille eller
anden krydderurt, du måtte
have i dit køkken.