Bønnesalat med kartofler, sprødt bacon, oliven og urter
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | små kartofler |
250 g | grønne bønner |
0.5 bundt | forårsløg |
lidt | frisk oregano |
1 bundt | persille |
1 bundt | basilikum |
150 g | bacon |
1 stk. | rød chili |
1.5 tsk. | dijonsennep |
lidt | eddike |
2 spsk. | cremefraiche |
2 spsk. | olivenolie |
- | salt |
- | peber |
100 g | sorte oliven |
Sådan gør du
-
1Kog kartoflerne i vand med salt, til de er møre. Hæld vandet fra og afkøl kartoflerne let. Nip bønnerne og kog dem møre i 5-6 minutter i vand med salt. Afkøl bønnerne let.
-
2Snit forårsløg fint. Pluk og hak persillen groft. Pluk oregano og basilikum groft.
-
3Skær bacon i skiver og steg det sprødt på en pande med lidt olivenolie. Snit chilien og drys den over det sprødstegte bacon.
-
4Rør dijonsennep med lidt eddike, cremefraiche, olivenolie, salt og peber.
-
5Halver kartoflerne, og vend dem med sennepsdressing, salt og peber. Vend grønne bønner med forårsløg, oregano, persille, lidt eddike, salt og peber.Anret kartoflerne på et stort fad og fordel grønne bønner herpå. Kom sprødstegt bacon, sorte oliven og ekstra krydderurter på.
-
6Server bønnesalaten som en af flere salater til en sensommer/ høstfest, eller spis den som tilbehør til grillet grønt eller kød.