Bønnesalat med kartofler, sprødt bacon, oliven og urter
SNACKS OG TILBEHøR

Bønnesalat med kartofler, sprødt bacon, oliven og urter

En vaskeøgte sensommersalat med alt det bedste fra årets høst. Server bønnesalaten som en af flere salater til høstfesten, eller spis den som tilbehør til grillet grønt eller kød.
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g små kartofler
250 g grønne bønner
0.5 bundt forårsløg
lidt frisk oregano
1 bundt persille
1 bundt basilikum
150 g bacon
1 stk. rød chili
1.5 tsk. dijonsennep
lidt eddike
2 spsk. cremefraiche
2 spsk. olivenolie
- salt
- peber

100 g sorte oliven

Sådan gør du

  1. 1
    Kog kartoflerne i vand med salt, til de er møre. Hæld vandet fra og afkøl kartoflerne let. Nip bønnerne og kog dem møre i 5-6 minutter i vand med salt. Afkøl bønnerne let.
  2. 2
    Snit forårsløg fint. Pluk og hak persillen groft. Pluk oregano og basilikum groft.
  3. 3
    Skær bacon i skiver og steg det sprødt på en pande med lidt olivenolie. Snit chilien og drys den over det sprødstegte bacon.
  4. 4
    Rør dijonsennep med lidt eddike, cremefraiche, olivenolie, salt og peber.
  5. 5
    Halver kartoflerne, og vend dem med sennepsdressing, salt og peber. Vend grønne bønner med forårsløg, oregano, persille, lidt eddike, salt og peber.Anret kartoflerne på et stort fad og fordel grønne bønner herpå. Kom sprødstegt bacon, sorte oliven og ekstra krydderurter på.
  6. 6
    Server bønnesalaten som en af flere salater til en sensommer/ høstfest, eller spis den som tilbehør til grillet grønt eller kød.