Basismayo
Med dijonsennep. Brug den til kartoffelsalat, på rejemad eller til pomfritter og grøntsager

- 0 Personer
Ingredienser
2 stk | æggeblommer |
1 tsk. | dijonsennep |
2 tsk. | hvidvinseddike Citronsaft kan også bruges |
lidt | fint salt Tilføj efter egen smag |
2 dl. | neutral olie f.eks. solsikkeolie eller vindruekerneolie |
lidt | friskkværnet peber Kan tilføjes hvis man ønsker |
Sådan gør du
- 1.Kom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.
- 2.Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.
- 3.Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.
- 4.Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.
- 5.Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.
- 6.Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.