Basismayo
SNACKS OG TILBEHøR

Basismayo

Med dijonsennep. Brug den til kartoffelsalat, på rejemad eller til pomfritter og grøntsager
  • 0 Personer

Ingredienser

2 stk. æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinseddike Citronsaft kan også bruges
lidt fint salt Tilføj efter egen smag
2 dl. neutral olie f.eks. solsikkeolie eller vindruekerneolie
lidt friskkværnet peber Kan tilføjes hvis man ønsker

Sådan gør du

  1. 1
    Kom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.   
  2. 2
    Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  3. 3
    Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  4. 4
    Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  5. 5
    Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.   
  6. 6
    Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.