baileys

baileys

Bæredygtige, dyrevenlige og lækre frikadeller med mere protein, end du kan håndtere. Soy4You og lignende sojagranulat-produkter er fremtidens kød, så du kan lige så godt lære det at kende med det samme. Det har kødtekstur, det kan bruges til alle de samme retter som hakket kød, det er voldsomt meget mere bæredygtigt, og så er det dyrevenligt. Opskriften stammer fra kogebogen "Veganske Livretter".  
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

125 g sojagranulat (svarer til 500 g hakket kød – brug gerne lyst granulat)
stk. grøntsagsbouillon
dl kogt vand
100 g squash
1 stk. persillerod
1 spsk. chiafrø knuste, og blandet i 10 spsk vand
2 stk. løg
1 håndfuld persille
0.5 røget paprika
3 spsk. gærflager
0.5 tsk. revet muskatnød
4 spsk. havregryn
6 spsk. mel
- salt og sort peber
- olie

Sådan gør du

  1. 1
    Start med at opløse 1 bouillonterning i det kogte vand, og kom så sojakødet deri. Lad det stå 5-10 minutter, så det absorberer bouillonen. Sojakødet skal have absorberet alt det vand, det kan, og der må ikke være for meget vand. Forbered samtidig dit planteæg.
  2. 2
    Tilsæt de øvrige ingredienser (mel, havregryn og krydderier), og rør farsen godt sammen. Lad den gerne hvile lidt, og smag så til, før du former dellerne og steger dem.
  3. 3
    Servér dellerne med kartofler og brun sauce eller klassisk kartoffelsalat.

Tip!

Jeg bruger røget paprika og gærflager til at give et skud umami. Hvis du ikke har gærflager, synes jeg, at karry kan gøre det fint i stedet.