Påskepynt: Sådan laver du de smukkeste æg til at pynte påskebordet

Med pustede æg og tørrede blomster kan du relativt nemt lave den smukkeste pynt til påskebordet eller til pynt i vinduet

Du kan selv lave den smukkeste pynt til påskebordet

Sådan dekorerer du æg

Du skal bruge pustede æg, blomster med små hoveder, f.eks. hornvioler og stedmoderblomster, poscatusser eller vandfaste tusser, pensel, decoupagelim, akvarelfarver med høj pigmentindhold eller blæk.

Æg med pressede blomster

Pluk hovederne af f.eks. horn-violer og stedmoderblomster. Læg blomsterne i pres 3-4 dage, så har de stadig farve. Efter tørring lægger du de blomster, du gerne vil bruge, på dit æg. Start med at komme decoupagelim på ægget, placér din første blomst, smør derefter lim på blomsten. Fortsæt, til du når det ønskede resultat. Og fortvivl ikke undervejs, når decoupagelimen tørrer efter et par timer, har du det smukkeste, blomstrede æg til dine forårsgrene.

Tegnede æg

Find inspiration, og planlæg dine mønstre. Brug få farver for at opnå det grafiske udtryk. Tegn kun lidt ad gangen, så tuschen når at tørre.

Farvede æg

Mal på ægget med akvarelfarver med høj pigment eller blæk i de ønskede farver, stil ægget til tørre i nærheden af en radiator, og vend æggene indimellem, så du får de smukkeste skjolder frem. Du kan tegne på dem efterfølgende eller lade dem være med deres farveflader.