»Bahn Mi« vietnamesisk sandwich med krydret kød, pickled gulerod og friske urter
FROKOST

»Bahn Mi« vietnamesisk sandwich med krydret kød, pickled gulerod og friske urter

Giv den klassiske burger et twist med denne vietnamesiske sandwich, som går under navnet Bahn Mi. De krydrede kød og de friske urter går godt i spænd. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 dl. lagereddike
75 g sukker
1 tsk. salt
0.5 stk. frisk (rød) chili
2 stk. gulerødder i tynde skiver

Kødboller

400 g hakket kalv og flæsk
1 spsk. sesamfrø
0.5 tsk. fintrevet limeskal
2 fed hvidløg fintrevet
1 tsk. ingefær fintrevet
2 spsk. soja
1 spsk. brun farin
1 tsk. salt
3 spsk. olie vegetabilsk

Tilbehør

0.5 dl. mayonnaise
1 stk. lime saften herfra
1 bundt frisk mynte
1 bundt frisk koriander
1 stk. agurk i skiver
1 bundt forårsløg i tynde skiver
- boller Briocheboller eller aflange baguettebrød

Sådan gør du

  1. 1
    Bland eddike med sukker, salt og chili, og rør, indtil sukkeret er opløst. Brug en kartoffelskræller til at lave tynde skræller af gulerødderne. Vend med eddikeblandingen og sæt til side.
  2. 2
    Ælt kødet med de resterende ingredienser. Form til kødboller og steg i olien ved medium varme, til bollerne er gyldne og gennemstegte.
  3. 3
    Bland mayonnaisen med limesaften. Varm boller eller brød i ovnen.
  4. 4
    Skær igennem og smør med lime-mayo. Læg godt med friske urter på undersiden. Top med kødboller, syltet gulerod, agurkeskiver og forårsløg. Nyd med det samme.