»Bahn Mi« vietnamesisk sandwich med krydret kød, pickled gulerod og friske urter
- 4 Personer
Ingredienser
1 dl. | lagereddike |
75 g | sukker |
1 tsk. | salt |
0.5 stk. | frisk (rød) chili |
2 stk. | gulerødder i tynde skiver |
Kødboller
400 g | hakket kalv og flæsk |
1 spsk. | sesamfrø |
0.5 tsk. | fintrevet limeskal |
2 fed | hvidløg fintrevet |
1 tsk. | ingefær fintrevet |
2 spsk. | soja |
1 spsk. | brun farin |
1 tsk. | salt |
3 spsk. | olie vegetabilsk |
Tilbehør
0.5 dl. | mayonnaise |
1 stk. | lime saften herfra |
1 bundt | frisk mynte |
1 bundt | frisk koriander |
1 stk. | agurk i skiver |
1 bundt | forårsløg i tynde skiver |
- | boller Briocheboller eller aflange baguettebrød |
Sådan gør du
-
1Bland eddike med sukker, salt og chili, og rør, indtil sukkeret er opløst. Brug en kartoffelskræller til at lave tynde skræller af gulerødderne. Vend med eddikeblandingen og sæt til side.
-
2Ælt kødet med de resterende ingredienser. Form til kødboller og steg i olien ved medium varme, til bollerne er gyldne og gennemstegte.
-
3Bland mayonnaisen med limesaften. Varm boller eller brød i ovnen.
-
4Skær igennem og smør med lime-mayo. Læg godt med friske urter på undersiden. Top med kødboller, syltet gulerod, agurkeskiver og forårsløg. Nyd med det samme.