Bagte gulerødder med hyldeblomst-marinade
- 4 Personer
Ingredienser
1 bundt | nye gulerødder med top |
0.5 dl. | koncentreret hyldeblomstsaft |
1 spsk. | olivenolie |
0.5 stk. | citronsaft Brug saften fra en halv citron |
1 stk. | citrontimian |
- | Lidt salt og peber |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200C. Vask gulerødderne grundigt og snit lidt af den grønne top af gulerødderne, så der er ca. 3 cm tilbage.
-
2Rør ingredienserne til marinaden sammen. Kom gulerødderne i en plasticpose sammen med marinaden og lad dem marinere i ca. 30 min. Vend posen et par gange undervejs.
-
3Kom gulerødderne i en lille bradepande med en smule af marinaden i bunden. Gem resten af marinaden.
-
4Bag gulerødderne i ca. 30 min. til de er gyldne og møre, pensl dem gerne med marinaden et par gange undervejs.
-
5Server gulerødderne lune eller kolde, gerne dryppet med lidt mere marinade og et drys friske hyldeblomster.
Tip!
Sørg for at bruge en hyldeblomstsaft med kraftig smag, ellers kan det være svært smage.