Æble-kanelbrød
BAGVæRK

Æble-kanelbrød

Byd dine gæster på lidt lækkert til kaffen. Det her hjemmelavede æble-kanelbrød ser flot ud og kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste.
  • 6 Personer

Ingredienser

100 g blødt smør
25 g gær

3 dl. mælk
2 stk. æg
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
675 g mel
150 g smør
150 g brun farin
1.5 tsk. kanel
1 stk. Groftrevet æble
1 stk. æg til pensling
1 dl. mælk til pensling
1 dl. flormelis
1 spsk. vand eller æblesaft

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en lille gryde. Smuldr gæren i en skål. Hæld mælken ved og herefter det smeltede smør og rør, til gæren er opløst. Slå æggene ud og pisk dem ud heri. Tilsæt salt og kardemomme og rør melet i lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og blød.
  2. 2
    Sæt dejen til hævning 50-60 minutter i en skål med viskestykke over.
  3. 3
    Rør det bløde smør med brun farin og kanel. Riv æblet groft (du behøver ikke at skrælle det).
  4. 4
    Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til et rektangel. Smør remoncen ud i en tyndt lag på dejen og drys med en smule ekstra kanel og kom revet æble på. Fold en tredjedel af dejen ind, på den lange led, og herefter foldes den anden tredjedel ind over. Skær dejen en gang på langs, så det hænger sammen i den ene ende. Sno de 2 dejstykker 4-5 gange på hvert stykke og form det til en krans ved at folde lukningen ind under kransen.
  5. 5
    Læg kransen på bageplade med bagepapir. Lad den hæve 35-40 min. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. 6
    Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensl æble-kanelbrødet med lidt sammenpisket æg og bag det i 30-35 min. ved 200 grader.
  7. 7
    Afkøl æble-kanelbrødet på en rist.
  8. 8
    Rør en smule glasur af 1 dl flormelis og ca. 1 spsk. vand eller æblesaft, og kom striber af glasur på  æble-kanelbrødet.