Æble-kanelbrød
- 6 Personer
Ingredienser
100 g | blødt smør |
25 g | gær |
3 dl. | mælk |
2 stk | æg |
1 tsk. | salt |
1 tsk. | stødt kardemomme |
675 g | mel |
150 g | smør |
150 g | brun farin |
1.5 tsk. | kanel |
1 stk. | Groftrevet æble |
1 stk. | æg til pensling |
1 dl. | mælk til pensling |
1 dl. | flormelis |
1 spsk. | vand eller æblesaft |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret i en lille gryde. Smuldr gæren i en skål. Hæld mælken ved og herefter det smeltede smør og rør, til gæren er opløst. Slå æggene ud og pisk dem ud heri. Tilsæt salt og kardemomme og rør melet i lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og blød.
-
2Sæt dejen til hævning 50-60 minutter i en skål med viskestykke over.
-
3Rør det bløde smør med brun farin og kanel. Riv æblet groft (du behøver ikke at skrælle det).
-
4Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til et rektangel. Smør remoncen ud i en tyndt lag på dejen og drys med en smule ekstra kanel og kom revet æble på. Fold en tredjedel af dejen ind, på den lange led, og herefter foldes den anden tredjedel ind over. Skær dejen en gang på langs, så det hænger sammen i den ene ende. Sno de 2 dejstykker 4-5 gange på hvert stykke og form det til en krans ved at folde lukningen ind under kransen.
-
5Læg kransen på bageplade med bagepapir. Lad den hæve 35-40 min. Tænd ovnen på 200 grader.
-
6Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensl æble-kanelbrødet med lidt sammenpisket æg og bag det i 30-35 min. ved 200 grader.
-
7Afkøl æble-kanelbrødet på en rist.
-
8Rør en smule glasur af 1 dl flormelis og ca. 1 spsk. vand eller æblesaft, og kom striber af glasur på æble-kanelbrødet.