Syltede grøntsager: Nem opskrift
Opskrift på grøntsager til leverpostej, salater eller kødretter. Alle slags grøntsager kan bruges.
Ingredienser:
- Et kvart hvidkål
- 1 løg
- 2 peberfrugter
- 2 spsk. fint salt
- 2 spsk. syltekrydderier:
- Gule ennepsfrø, sort
- peber, chili og rosmarin
- 2 dl sukker
- 3 dl eddike 12%
- 3 dl vand
Sådan gør du:
- Skær kål, peberfrugter og løg i tynde strimler. Læg grøntsagsstrimlerne i en sigte, drys og vend med salt.
- Lad dem trække i 30 minutter, skyl saltet af, kram dem godt og lad grøntsagerne dryppe af i sigten.
- Læg de afdryppede grøntsager i et rengjort, skoldet glas. Fyld på med gule sennepsfrø, sort peber, chili og rosmarin.
- Kog en lage af sukker, eddike og vand. Lad den koge helt igennem. Hæld den hede lage over grøntsagerne i glasset.
- Grøntsagerne dækkes helt af lage. Luk glasset tæt, lad det køle af og stil det så mørkt og køligt som muligt.