Hjemmelavet marcipanbrød
Du kan bage kransekage af din egen marcipan
Vild med marcipanbrød? Prøv at lave det selv. Dit marcipanbrød bliver næsten som det, du plejer at købe pakket ind i sølvpapir, og marcipanen uden chokoladeovertræk er prima som ingrediens til kransekage.
Tip:
Brug gerne spanske mandler af sorten morcona, de giver mere smag til marcipanen
Brug ganske almindelige mandler, så kan du lave dit eget marcipanbrød
Fødevarestuderende Mia Irene Kristensen, der er medindehaver af CPH Good Food, har eksperimenteret med mandlerne fra en Coop-butik og fået fine marcipanbrød ud af at blende dem, tilføje lidt mandellikør og citronskal og overtrække dem med chokolade.
Du skal bruge:
- 200 g mandler. Smut dem eventuelt
- 150 g rørsukker
- 1/2 dl amaretto, som er mandellikør, appelsin eller vand
- 5 spsk. vand 1/2 tsk. revet citronskal
- ca. 100 g god mørk chokolade
- Pynt, for eksempel smuttede mandler, tørrede bær eller knust rålakrids
Sådan gør du:
- Mal mandlerne til mel i en blender eller minihakker. Det tager 3-5 minutter
- Kom vand, sukker og amaretto i en gryde, og bring det i kog
- Kog blandingen over middelvarme, indtil al sukkeret er smeltet. Tag siruppen af varmen, og lad den køle lidt
- Bland mandelmelet med citronskallen, og tilsæt den lune sirup lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, det hele skal bruges
- Ælt marcipanen, til den har den rigtige faste konsistens, ca. 5 minutter
- Form ca. 10 små marcipanbrød
- Smelt chokoladen og overtræk marcipanbrødene
- Pynt marcipanbrødene smukt og stil dem køligt, til de skal serveres