Seje og lækre skumfiduser med en frisk smag af lime og tranebær. Prøv dem som en lille sød sag i sommervarmen med iskold saftevand.
12 Personer
Ingredienser
12 blade
husblas
180 g
rørsukker
2 spsk.
glukosesirup
1 knsp.
salt
100 g
vand
2
økologiske lime reven skal
100 g
tørret tranebær
6 spsk.
flormelis
ANNONCE
Sådan gør du
1
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
2
Bland sukker, glukose, salt og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
3
Klem husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
4
Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
5
Smag skummet til med lime og rør tranebærrene i. Sigt halvdelen af flormelis på et stykke bagepapir.
6
Fordel skummet oven på flormelis og sigt resten udover. Lad skummet tørre i minimum 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.
Tip!
Prøv revet citron- eller appelsinskal i stedet for limeskal.