Bradepandebrød med chili og oliven
- 4 Personer
Ingredienser
2.5 dl. | kogt vand |
2.5 dl. | mælk |
dl. | olie |
50 g | gær |
2 tsk. | salt |
2 stk. | knuste tørrede piri piri chili eller 2 tsk. anden tørret chili |
2 dl. | grahamsmel |
2 dl. | havregryn |
- | ca. 10 dl hvedemel |
dl. | olie til plade og hænder |
2 dl. | udstenede oliven |
- | Evt. 10 små chili til pynt |
2 tsk. | timian |
Sådan gør du
-
1Til et stort brød.
-
2Kom det varme vand og mælk i en skål.
-
3Når blandingen er lun max 37 grader, rør olie og gær ud heri.
-
4Tilsæt de øvrige ingredienser, lidt efter lidt.
-
5Rør dejen godt igennem, og lad den hæve overdækket i 30 minutter.
-
6Fordel med hænderne ½ dl olie på en bageplade.
-
7Tryk dejen fladt ud på panden med olierede hænder.
-
8Pres oliven og chili let ned i dejen, og drys med timian.
-
9Lad brødet hæve i 30 min.
-
10Sæt ovnen på 225 grader.
-
11Bag brødet i ca. 20 minutter.
-
12Afkøl og skær ud.