Tigerrejer i gelé
- 4 Personer
Fyld
- | tigerreje |
- | Bælgede ærter |
- | bambusskud |
- | koriander |
- | ørredrogn |
Gele
1 l. | fond |
4 stk. | gelatineblade |
Sådan gør du
-
1Mængden af ovenstående vælges efter smag og behag.
-
2Det skal se godt ud i glasset og i geléen, så det er en god ide ikke at fylde for meget i.
-
3Fonden koges på kalveben, som først brunes i ovnen og derefter dækkes med koldt vand i en gryde og koges.
-
4Med en øse skummer man fonden for fedt og urenheder.
-
5Fonden saltes.
-
6Grofthakkede løg, gulerødder, porre, knoldselleri brunes i ovnen med tomatpure over.
-
7Hvorefter det blandes i fonden med kalvebenene.
-
8Der tilsættes persillestilk og laurbærblade efter smag.
-
9Kalvebenene og grøntsagerne brunes i ovnen dels på grund af smagen og dels for at give farve til fonden.
-
10Den færdige fond smages til med krydderier efter eget ønske.
-
11Man skal være opmærksom på, at fonden skal være kraftig for at give smag til retten.
-
12Noget af smagen forsvinder, når fonden køles, så det gør ikke noget, at den er lidt kraftig, når man smager den til.
-
13Det er en god ide at tage halv hønsefond og halv kalvefond til forretten.
-
14Hønsefonden er mildere i smagen og passer godt til rejerne.
-
15Til 4 portioner bruges cirka ½ liter fond og 4-5 gelatineblade.
-
16Gelatinebladene blødes op i koldt vand.
-
17Når fonden er færdig, varmes den op, og husblas tilsættes.
-
18Der røres, indtil husblassen er fuldstændig opløst.
-
19Den varme suppe tilsat husblas hældes forsigtigt over ingredienserne og sættes på køl natten over.