Hjemmelavet chai te med rugbrødscroutoner
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | tykke skiver rugbrød |
8 dl. | vand |
2 spsk. | sort te |
1 tsk. | stødt kanel |
1 tsk. | stødt kardemomme |
tsk. | stødt nellike |
3 dl. | mælk |
2 spsk. | rørsukker |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Skær brødet ud i tern og spred ud på en bradepande.
-
3Rist dem sprøde i 12-15 minutter. Kog vandet op i en gryde og tag fra varmen.
-
4Kom te og krydderi i en tepose og sænk ned i vandet.
-
5Læg låg på og lad teen trække i 5 minutter.
-
6Tag posen op og kom nu mælken i.
-
7Varm op og smag til med rørsukker.
-
8Server teen varm med croutoner.
-
9Rist evt. brødet en dag du alligevel har ovnen tændt.
-
10De holder sig gode og sprøde et par dage i en kagedåse.
-
11Eller rist brødskiverne godt i en brødrister og skær dem i tern herefter