I originalopskriften, som er svensk, bruger de både bagepulver og natron, så det gør vi også. Godt
bliver det, og konsistensen fin. Herligt bare med smør, men ost og røgede charcuterivarer smager også godt til.
4 Personer
90 Minutes
Ingredienser
4 dl
sigtemel
2.5 dl
rugmel
1 dl
solsikkekerne
2 tsk.
stødt fennikel
1 tsk.
stødt kardemomme
2 tsk.
natron
1 tsk.
salt
3 dl
ymer
1 dl
tyttebærsyltetøj
dl
mørk sirup
1 tsk.
bagepulver
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt ovnen på 175 grader.
2
Smør en rugbrødsform med smør.
3
Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
4
Bland de våde i en anden og vend det hele sammen.
5
Kom dejen i formen og stil den midt i ovnen.
6
Bag brødet i 50-60 minutter.
7
Vælt ud på en rist, pak i viskestykke, og afkøl helt.