Ovnstegte fodboldfrikadeller med stegte grøntsager
- 4 Personer
ca. 30 Frikadeller
4 stk. | groftrevne æbler (ca. 400 g) |
2 stk. | zittauerløg i grove tern (ca. 100 g) |
2 dl. | skummet- eller minimælk |
900 g | hakket svinekød (3-7% fedt) |
2 stk. | æg |
100 g | finvalsede havregryn (ca. 2½ dl) |
1 spsk. | tørret timian |
2 tsk. | groft salt |
- | friskkværnet peber |
Stegte grøntsager
10 g | smør |
1 tsk. | rapsolie |
300 g | Fintstrimlet hvidkål |
2 stk. | porrer i tynde ringe (ca. 200 g) |
2 stk. | rødkindede æbler i både (ca. 250 g) |
tsk. | groft salt |
- | friskkværnet peber |
1 dl. | æblesaft |
Sådan gør du
-
1Stegetid: 15-20 min. ved 250°
-
2Klem saften ud af æblerne – gem ca. 1 dl æblesaft til de stegte grøntsager.
-
3Kom løg og mælk i en stor skål og hak løgene fint med en stavblender.
-
4Løgene kan også hakkes med en kniv, inden de kommes i mælken.
-
5Tilsæt resten af ingredienserne og rør farsen godt.
-
6Farsen skal være ret fast – tilsæt evt. lidt ekstra havregryn.
-
7Form ca. 30 frikadeller (en god spiseskefuld fars pr. frikadelle) og læg dem på en plade med bagepapir.
-
8Steg frikadellerne midt i ovnen – vend dem efter ca. 10 min.
-
9Lad smør og olie blive varmt i en sauterpande.
-
10Steg hvidkål og porrer under omrøring i ca. 1 min.
-
11Tilsæt æbler, salt og peber.
-
12Steg grøntsagerne ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 4 min.
-
13Vend æblesaften i, varm igennem og smag til.