Ovnstegte fodboldfrikadeller med stegte grøntsager
AFTENSMAD

Ovnstegte fodboldfrikadeller med stegte grøntsager

Spis groft brød til frikadellerne. Gerne brød, der er bagt med masser af grøntsager. Steg evt. frikadellerne på panden i lidt fedtstof, hvis I vil have dem mere sprøde; i ovnen får de mere konsistens som kødboller.
  • 4 Personer

ca. 30 Frikadeller

4 stk. groftrevne æbler (ca. 400 g)
2 stk. zittauerløg i grove tern (ca. 100 g)
2 dl. skummet- eller minimælk
900 g hakket svinekød (3-7% fedt)
2 stk. æg
100 g finvalsede havregryn (ca. 2½ dl)
1 spsk. tørret timian
2 tsk. groft salt
- friskkværnet peber

Stegte grøntsager

10 g smør
1 tsk. rapsolie
300 g Fintstrimlet hvidkål
2 stk. porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
2 stk. rødkindede æbler i både (ca. 250 g)
tsk. groft salt
- friskkværnet peber
1 dl. æblesaft

Sådan gør du

  1. 1
    Stegetid: 15-20 min. ved 250°
  2. 2
    Klem saften ud af æblerne – gem ca. 1 dl æblesaft til de stegte grøntsager.
  3. 3
    Kom løg og mælk i en stor skål og hak løgene fint med en stavblender.
  4. 4
    Løgene kan også hakkes med en kniv, inden de kommes i mælken.
  5. 5
    Tilsæt resten af ingredienserne og rør farsen godt.
  6. 6
    Farsen skal være ret fast – tilsæt evt. lidt ekstra havregryn.
  7. 7
    Form ca. 30 frikadeller (en god spiseskefuld fars pr. frikadelle) og læg dem på en plade med bagepapir.
  8. 8
    Steg frikadellerne midt i ovnen – vend dem efter ca. 10 min.
  9. 9
    Lad smør og olie blive varmt i en sauterpande.  
  10. 10
    Steg hvidkål og porrer under omrøring i ca. 1 min.  
  11. 11
    Tilsæt æbler, salt og peber.
  12. 12
    Steg grøntsagerne ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 4 min.    
  13. 13
    Vend æblesaften i, varm igennem og smag til.