Gullash
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | Oksekød, vi brugte bov |
2 stk. | løg |
1 fed | hvidløg |
3 spsk. | Olie, gerne solsikkeolie |
1 spsk. | Paprikapulver |
1 stk. | laurbærblad |
1 tsk. | Knuste kommenfrø |
1 dåse | Flåede hakkede tomater |
4 stk. | kartofler |
2 stk. | Majroer, kan udelades |
4 stk. | gulerødder |
1 stk. | grøn peberfrugt |
Sådan gør du
-
1Skær kødet i tern.
-
2Hak løgene fint og sauter dem i en gryde med en stor sjat olie.
-
3Tag gryden fra varmen og kom paprika i. Kom kød og krydderi i. Vend rundt, så kødet dækkes.
-
4Sæt gryden tilbage på varmen og brun kødet. Kom tomat i. Hæld 2 dl vand i gryden, lad kødet simre halvt mørt under låg i 40 minutter. Tilføj evt. mere vand. Skær kartofler, majroer, gulerødder og peberfrugt i mindre stykker og kom det i gryden.
-
5Lad kødet simre, til det er mørt, ca. 20 minutter. Test et stykke kød og smag. Smag til med mere salt og peber.