Redaktionen anbefaler
| 75 g | tørsaltet bacon |
| 1 stk. | løg, hakket |
| 2 spsk. | rapsolie |
| 300 g | hakket vildtkød |
| 4 stk | enebær, knuste |
| 3 kviste | timian eller rosmarin |
| 4 stk | persillerødder eller knoldselleri, i tern |
| 200 g | svampe, f.eks champginon, i mindre stykker |
| dl. | vand |
| 1 dl. | porter eller anden mørk øl (kan udelades) |
| spsk. | æbleeddike |
| 2 tsk. | tyttebærsyltetøj eller ribsgele |
| - | salt |
| - | friskkværnet peber |
| stk. | blomkål |
| stk. | skalotteløg, i tynde skiver |
| 2 spsk. | æbleddike |
| tsk. | honning eller sukker |
| - | flagesalt |
| - | friskkværnet peber |
| 1 stk. | bakke karse, klippet |
| - | Kartoffelmos eller kogt perlebyg |
Retter tilsat øl skal enten koge meget kortvarigt (som her) eller simre i 2-3 timer eller bliver smagen ubehagelig bitter.