Mellemøstlig citruskage
- 6 Personer
Kagen
2 stk. | hele økologiske citroner (i alt ca.250g inden kogning) |
185 g | mandel |
200 g | sukker |
4 stk. | æg 4 store eller 5 små |
1 stk. | vaniljestang, kornene |
2 spsk. | rasp, majsmel eller tørt hvedebrød |
1 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | stødt kardemomme |
2 spsk. | citronsaft, vand eller orange likør |
Drys
25 g | mandelflager, til drys |
Tilbehør
- | Vaniljeis eller 200-300g drænet yoghurt eller creme fraiche rørt kornene af 1/2 vaniljestang og 1-2 spsk. sukker. |
Sådan gør du
-
1Kom citronerne i kasserolle, hæld vand på til det dækker og bring det i kog. Lad citronerne simre ved svag varme i 30-45min. til de er helt møre.
-
2Hæld det varme vand fra citronerne over mandlerne og lad dem trække i 5-10min.
-
3Lad citronerne køle af og smut imens mandlerne.
-
4Tænd ovnen på 200/180 grader varmluft. Skær citronerne i mindre stykker og fjern eventuelle kerner.
-
5Pisk æg, sukker og vanilje i 3-4min. til det er lyst og luftigt.
-
6Blend citronerne sammen med mandler, rasp, bagepulver, stødt kardemomme og citronsaft til en ensartet masse.
-
7Vend citronblandingen i æggemassen og til det er grundigt blandet.
-
8Hæld dejen i en smurt 1 liters sandkageform, drys med mandelflager og bag den i ca. 30min til den er gylden og fast.
-
9Lad kagen køle af inden servering.
Tip!
Brug økologiske appelsiner eller klementiner i stedet for citroner.