Kalvetatar med urter
- 4 Personer
Ingredienser
200 g | kalveinderlår (helt friskt - spørg gerne slagteren) |
0.25 stk. | rødløg |
2 tsk. | Tør, lys vermouth (f.eks. Noily Prat) |
0.5 tsk. | citronskal |
3 spsk. | krydderurter, finthakkede (f.eks. estragon, basilikum eller kørvel) |
1 tsk. | dijonsennep |
1.5 spsk. | olivenolie |
lidt | Salt og peber efter smag |
Sådan gør du
-
1Skær kalvekødet i skiver, derefter i strimler og hak det til sidst groft (smag gerne på kødet, for at tjekke konsistensen).
-
2Hak rødløget fint og vend det i kødet sammen med de andre ingredienser. Smag til med salt, peber og de andre ingredienser. Det er vigtigt at bruge tid på tilsmagningen, da tataren ellers nemt bliver flad og kedelig.
-
3Lad tataren trække 10 minutter inden servering. Pynt med urter og evt. croutoner og server.
-
4Servering: Kapers, citronmayo (fra fisketatar) og brødcroutoner eller ristet brød
Tip!
Skal det være rigtig luksus så brug kalvemørbrad i stedet for inderlår.