Nudelsalat med kyllingedeller
AFTENSMAD

Nudelsalat med kyllingedeller

Opskriften er udviklet af familien Koch i DR-programmet ”Danmarks Nye Livret”.
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Det skal du bruge:

350 g hakket kyllingekød
1 fed hvidløg
1 rødløg
1 æg
0.5 hvedemel
0.5 peber
1 salt
1 dusk persille
1 håndfuld basilikum
- Smør eller olivenolie til stegning

Sauce:

10 spsk. sur sød sauce
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. soya
2 spsk. olivenolie
- Saft fra 1 citron
- Topping:
- salte cashewnødder
- Friske koriander

Nudelsalat:

200 g risnudler (tørvægt)
150 g bønnespirer
20 g forårsløg
60 g sukkerærter
170 g spidskål
110 g gulerødder
1 rød peber
- Evt. frisk chili

Sådan gør du

  1. 1
    Kyllingedeller: Kør hvidløg, rødløg, basilikum og persille i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt det hakkede kyllingekød sammen med æg, hvedemel, salt og peber og rør farsen godt sammen.
  2. 2
    Kom alle ingredienser til saucen i en skål og bland godt sammen.
  3. 3
    Kog risnudlerne efter anvisning på pakken. Skyl med koldt vand efter kogning.
  4. 4
    Skræl gulerødder. Skyl sukkerærter og bønnespirer. Pil evt. de yderste blade af spidskålen. Skær gulerødder, spidskål og sukkerærter fint, evt. i strimler. Forårsløg snittes også fint. Kom nudler, grøntsager og saucen i en stor skål og vend det hele sammen.
  5. 5
    Skær frikadellerne ud i skiver. Kom nudelsalat i en tallerken og læg frikadelleskiver ovenpå og pynt med saltede cashewnødder og krydderurter. Evt. frisk, fintsnittet chili.