Minestrone med palmekål og parmesan
AFTENSMAD

Minestrone med palmekål og parmesan

Den fyldige italienske suppe er altid en god idé og en genial måde at få brugt resterne i grøntsagsskuffen på.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Det skal du bruge:

1 lille løg
2 stilke bladselleri
1 gulerod
- olivenolie
250 g palmekål
350 g modne tomater (eller 1 dåse hakkede tomater)
- grøntsags boullion (gå efter den bedste)
150 g små, tørre pastaer (f.eks macaroni eller tubettini)
200 g kogte hvide bønner
- salt og sort peber

Servering:

- parmesan
- nip chiliflager
- brød

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løg og bladselleri fint. Skær guleroden i små tern. Sautér det hele i olie i 1-2 minutter, uden at det tager farve.
  2. 2
    Snit kålen groft, og lad den sautere med i 1 minut eller 2. Skær tomaterne i mundrette stykker, og hæld dem i gryden. Sautér kort.
  3. 3
    Hæld bouillon på, tilsæt pasta, og kog i 8-10 minutter, til pastaen er mør.
  4. 4
    Tilsæt kogte bønner. Varm igennem, og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
  5. 5
    Anret suppen i dybe skåle, og top med masser af friskrevet parmesan og lidt chiliflager. Servér straks med skiver af brød.

Tip!

Du kan også bruge spinat, asparges og broccoli – eller hvad der nu er i sæson.