Hvidløgssvampe & ovnstegte æg
AFTENSMAD

Hvidløgssvampe & ovnstegte æg

En hyldest til svampe, kartofler og spinat og en fornøjelse både at tilberede og spise. Opskriften er fra den britiske kok Jamie Olivers kogebog ’Helt Enkelt’
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Det skal du bruge:

500 g blandede svampe
100 g babyspinat
4 fed hvidløg
500 g kartofler
4 stk. æg
2 stk. cornichoner , små
75 g blød gedeost

Basisfødevarer:

- olivenolie
- havsalt
- sort peber
- Ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 200 °C. Riv svampene i mindre stykker, eller hak dem groft. Hak spinaten, og kom det hele i en bradepande på 20 x 30 cm. Pil hvidløg, og riv det fint over, tilsæt 2 spsk. olivenolie og et nip havsalt og sort peber, og bland det hele godt.
  2. 2
    Skrub kartoflerne, og skær dem i så tynde skiver, som du kan. Gnid dem med 2 spsk. olie, krydr dem, og fordel dem over svampe og hvidløg. Steg det i 25 minutter, eller til kartoflerne er let gyldne.
  3. 3
    Tag bradepanden ud af ovnen, og bland alt godt sammen. Lav fire små fordybninger, og slå æggene ud i dem. Sæt bradepanden i ovnen i yderligere 5 minutter, eller til æggene er tilberedt, som du bedst kan lide dem.
  4. 4
    Skær cornichonerne i tynde skiver, og drys dem over. Kom gedeosten over med en ske, dryp med lidt ekstra jomfruolivenolie, og slut med et drys sort peber.