Spicy kødboller med ris og lynstegte gulerødder
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | rødløg |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | gulerod groft revet |
4 stk. | gulerødder |
400 g | hakket svinekød |
- | tørret knust chili efter smag og behag, eller lidt fintsnittet frisk chili |
- | olivenolie til stegning |
5 spsk. | Teriyakisauce |
- | salt |
- | peber |
- | limesaft |
Tilbehør:
- | ris |
- | lime |
lidt | Teriyakisauce |
- | chilisauce hvis du har det i dit køkken |
Sådan gør du
-
1Pil rødløg og hak 1 rødløg og begge hvidløgsfed fint. Skær det andet rødløg i tynde både. Skræl alle gulerødderne og riv 1 gulerod groft. Skær resten af gulerødderne i grove strimler.
-
2Rør hakket kød med løg, hvidløg, revet gulerod, salt og lidt tørret knust chili. Form farsen til små kødboller. Opvarm en pande med lidt olivenolie og steg kødbollerne 6-7 min., til de er gyldne og gennemstegte. Kom teriyakisauce på og vend rundt. Krydr med salt og peber.
-
3Opvarm en pande med lidt olie og lynsteg gulerødderne i 2-3 min. Krydr med salt og peber og et par dråber lime.
-
4Vend de rå rødløg med lidt limesaft, olivenolie, salt og peber.
-
5Anret ris og top med spicy kødboller, gulerødder og lidt rødløg. Server lime og gerne teriyakisauce og lidt chilisauce til.