Råsyltet rødkål med bær
- 6 Personer
Ingredienser
0.5 stk. | rødkål |
1 tsk. | fint salt |
Lage:
1 dl. | æbleeddike |
0.5 dl. | vand |
4 spsk. | sukker |
2 stk | laurbærblade |
1 tsk. | sennepsfrø (kan udelades) |
1 nip | salt |
- | friskkværnet peber |
100 g | bær mørke bær, f.eks. solbær eller brombær |
Sådan gør du
-
1Snit kålen i tynde strimler med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend den sammen med salt og lad det dryppe af i en sigte i ca. 15 min.
-
2Gør lagen klar imens. Bland alle ingredienserne (på nær bærrene) i en kasserolle og bring den i kog over høj varme.
-
3Tilsæt bærrene og skru herefter ned til middel varme. Lad lagen koge i 3-4 min. Tag den af varmen og hæld lagen i bunden af en stor skål (så der er plads til, at du kan vende kålen rundt). Lad lagen køle til stuetemperatur.
-
4Pres væsken ud af kålen ved at knuge den med hænderne og vend den herefter i lagen. Vend det godt rundt, igen og igen, så lagen fordeles på al kålen. Smag til med ekstra sukker, salt eller eddike. Sæt den på køl indtil servering.
-
5Den råsyltede kål kan serveres direkte, men smager bedst, hvis den trækker et par timer eller til næste dag.