Flankesteak med grøn salat med pærer og valnødder
- 4 Personer
kødet
500 g | flankesteak Bornholmergrisen |
Syltet rødløg:
2 stk. | rødløg |
0.5 dl. | lagereddike |
1 dl. | sukker |
1 dl. | vand |
Salat:
4 stk. | hjertesalathoveder |
3 stk. | pærer friske |
2 spsk. | honning |
1 spsk. | citron |
2 stilke | tørret rosmarin |
0.5 dl. | olivenolie |
0.5 tsk. | salt |
0.5 tsk. | friskkværnet sort peber |
200 g | blød gedeost |
1 dl. | valnødder ristede og saltede |
1 dl. | frisk timian |
Sådan gør du
-
1Drys flankestegen med salt og friskkværnet sort peber. Kom flanksteaken på en forvarmet grill, og gril i cirka 25 minutter, eller indtil centrumtemperaturen er 68°C. Lad flanksteaken hvile i cirka 10 minutter, før du skærer den ud i skiver.
-
2Skræl rødløgene og skær dem i tynde skiver.
-
3Kom lagereddike, sukker og vand i en kasserolle, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst.
-
4Hæld lagen over rødløgene og lad det trække i cirka 10 minutter.
-
5Skær hjertesalaten i to eller i både, afhængig af størrelsen. Gril salaten på en forvarmet grill i cirka 5 minutter, indtil de har fine grillstriber og har fået smag fra grillen. Skær friske pærer i tynde både. Bland honning, citron, tørret rosmarin, olivenolie, salt og friskkværnet sort peber sammen.
-
6Anret den grillede salat, pærer og stykker af gedeost på tallerkner. Kom skiver af flanksteak på salaten, og hæld dressingen over. Pynt med ristede og saltede valnødder, syltet rødløg og frisk timian. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.