Lammekrone med krydderrub og fattoush
- 4 Personer
Ingredienser
800 g | lammekrone ammefilet på ben |
2 tsk. | garam masala krydderiblanding |
2 fed | hvidløg |
0.5 | stødt chili kan udelades |
- | salt |
1 spsk. | olivenolie |
Fattoush
4 spsk. | olivenolie |
3.5 skiver | tørt lyst brød |
1 tsk. | Stødt sumak kan udelades |
2 spsk. | hvidvinseddike |
1 | agurk |
250 g | cherrytomater |
2 | mini romainesalat |
0.5 bundt | frisk mynte |
0.5 bundt | bredbladet persille |
1 | lille rødløg |
50 g | sorte oliven |
Sådan gør du
-
1Lammekrone: Rør garam masala, hvidløg, chili og lidt salt sammen i en skål. Fordel blandingen på lammekødet og massér det godt ind på over- og underside. Lad det trække i ca. 30 min., eller gerne længere.
-
2Tænd ovnen på 110 C varmluft. Varm olien på en grillpande eller alm. pande. Brun kødet ved høj varme, til det er gyldent på alle sider. Læg det i et ovnfast fad og steg videre i ovnen, indtil det har en centrumstemperatur på 64 C (medium). Tag kødet ud og lad det evt. hvile 5-10 min., inden det skæres ud.
-
3Fattoush: Lav salaten, imens kødet står i ovnen. Varm 1½ spsk. af olien på en pande over middel varme. Bræk eller skær brødet i mundrette stykker og steg det kort på panden, til det er gyldent på alle sider. Drys med sumak og lidt salt og lad det køle af på fedtsugende papir.
-
4Bland resten af olien, hvidvinseddike, salt og peber i bunden af en salatskål. Halver agurken og skrab kerner ud. Skær den i mundrette stykker.
-
5Halver cherrytomaterne og skær salaten i mundrette stykker. Pil bladene af urterne og hak eventuelle grove blade. Snit løget i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Vend alle grøntsagerne, urter, oliven og ristet brød sammen i skålen med oliedressing lige inden servering. Drys gerne lidt ekstra sumak på toppen.
-
6Server skiver af lun lammekrone med fattoush og evt. hummus, brød eller couscous.