Kinakålen er en fast bestanddel i det asiatiske køkken. Prøv selv kræfter med denne kimchi, der egner sig rigtig godt som tilbehør til fx grillet kød, i ris- og wokretter eller i forårsruller.
2 Personer
Ingredienser
0.5 stk.
kinakål den nederste hvide del
2 stk.
forårsløg
2 stk.
gulerødder
2 cm
ingefær frisk
1 nip
salt
2 spsk.
æbleeddike
2 spsk.
sød chilisauce
2 tsk.
sukker
2 tsk.
stærk chilisauce f.eks. sambal oelek
ANNONCE
Sådan gør du
1
Snit kålen i 0,5 cm tykke strimler, hak forårsløgene og riv gulerødderne og ingefær, gerne på et madolinjern, som kan skære det i tynde strimler. Vend det sammen med et nip salt og lad det trække 10 min.
2
Bland imens resten af ingredienserne i en lille skål, og rør, til sukkeret er opløst.
3
Vend marinaden i grøntsagerne og lad det hele trække i 30 min. ved stuetemperatur. Smag evt. til med ekstra chili, salt, syre eller sukker. Hæld det i et pænt glas og stil det på
køl indtil servering.
4
Brug den syltede kål som tilbehør til f.eks. asiatisk mad (forårsruller, wok og risretter),
rice bowls eller grillet kød.