Syltet græskar og krydret græskarmarmelade
- 10 Personer
- 180 Minutes
Ingredienser
1 kg | græskar her er anvendt butternut, men alle typer kan bruges |
60 g | groft salt |
5 dl. | lagereddike |
175 g | sukker |
4 stk. | laurbærblade |
1 stk. | frisk (rød) chili |
6 kviste | frisk timian |
1 tsk. | sort peber |
4 stk. | allehånde |
Sådan gør du
-
1Skyl og skær græskarret i halve og skrab indmad ud. Skær de halve græskar i skiver, ca. 2-3 cm tykke. Drys med salt og sæt til side i 2-3 timer.
-
2Imens koges en lage af eddike, sukker, chili, krydderurter og tørrede krydderier. Når lagen er kogt op, og sukkeret er opløst, tages den af varmen og trækker under låg.
-
3Skyl græskar grundigt, til alt overskydende salt er væk. Fordel græskarskiverne i skoldede glas, kog lagen op og hæld over.
-
4Fordel krydderierne i glassene. Sæt låg på og lad græskarrene trække en uges tid, før de nydes. De er syrligsøde, sprøde og smagfulde og dejlig krydrede både til et stykke smørrebrød eller en varm ret.