Mac and Cheese med rosenkål
AFTENSMAD

Mac and Cheese med rosenkål

En rigtig omgang Mac and Cheese skal være superfedtet og snasket, så den lægger sig som en god, tung klump i maven. Og det er så bare ikke alle, der har lyst til, at det bliver helt så usundt, så derfor har vi brugt de aromatiske rosenkål i vores udgave af den amerikanske klassiker. Velbekomme.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

300 g rosenkål
300 g makaroni eller pastapenne
1 stk. løg finthakket
2 spsk. olivenolie
50 g hvedemel
4 dl. sødmælk
100 g cheddar
- salt og sort peber
2 spsk. rasp
2 spsk. revet parmesan
- frisk rosmarin
- Løgpulver

Sådan gør du

  1. 1
    Rens rosenkålene ved at fjerne de yderste blade og en smule af stokken, og skær dem i kvarte – du kan også sagtens bruge rosenkål fra frost, men lad dem tø op først. Kog makaronien/pastaen i letsaltet vand i cirka 6 min. under låg. Det er vigtigt, at pastaen kun koges al dente, da den også skal i ovnen og tilberedes. Tilsæt rosenkål det sidste minut. Hæld vandet fra, og lad pasta og rosenkål køle lidt af. Tænd ovnen på 200 C varmluft.
  2. 2
    Steg løgene i olivenolie i en gryde, til de er klare. Tilsæt melet under omrøring, så der ikke dannes klumper. Tilsæt mælken lidt ad gangen og under omrøring for at undgå klumper
  3. 3
    Bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme, til den tykner. Riv cheddarosten, rør den i sovsen, og lad den varme igennem, så den smelter.
  4. 4
    Smag sovsen til med salt og peber, evt. en smule løgpulver, som bidrager med en dyb smag. Vend makaroni og rosenkål i ostesovsen. Hæld blandingen i et ovnfast fad, eller lav 4 små portionsanretninger. Bland rasp og parmesanost i en skål, og drys det over retten. Bag retten i cirka 20 minutter, til den er gylden og sprød på toppen.
  5. 5
    Drys med hakket rosmarin inden servering, og server gerne en grøn salat til retten.

Tip!

Rosenkål er en rigtig vitaminbombe og er en grov grøntsag på grund af sit høje indhold af kostfibre.