Glaseret kylling med porre og gnavegrønt
- 4 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
1 stk. | hel kylling |
1 spsk. | honning |
1 dl. | appelsinsaft |
0.5 dl. | sesamfrø |
2 tsk. | citronsaft |
3 spsk. | olivenolie |
1 tsk. | tørret oregano |
4 stk. | porrer |
1 håndfuld | små tomater |
1 stk. | agurk |
3 stk. | gulerødder |
- | ris eller råstegte kartofler |
- | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Fjern rygbenet fra kyllingen med en skarp og spids kniv, og »tryk den flad«. Fordel oregano, appelsinsaft, honning, citronsaft og 2 spsk. olie på kyllingen. Drys med salt og sesam, tilsæt 2 dl vand til bradepanden, og sæt i ovnen i ca. 45 min. ved 180 C. Dæk med bagepapir de første 20 min., så kyllingen ikke bliver for mørk.
-
2Rens porrene og skær dem i tykke skiver. Læg i et ildfast fad og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber, og sæt i ovnen til kyllingen i 30 min., eller til porrene er møre.
-
3Vask og skær gulerødder og agurk i mundrette stykker.
-
4Servér kyllingen med væsken fra bradepanden, bagt porre, rå grøntsager og kogte ris eller kartofler.