Oksefrikadeller med brombær-chutney
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | hakket oksekød 8-12% |
1 tsk. | fint salt |
lidt | friskkværnet peber |
1 tsk. | tørret rosmarin |
1 dl. | mælk |
1 spsk. | æg |
1 stk. | revet løg |
2 spsk. | havregryn |
2 spsk. | mel |
Brombærchutney
250 g | brombær friske eller frosne |
4 stk. | blommer et skrællet æble, i tern |
1 stk. | rødløg i tynde både |
0.5 spsk. | friskrevet ingefær |
3 spsk. | æbleeddike |
0.5 dl. | sukker |
Tilbehør
- | Ovnstegte kartofler |
- | grønne bønner dampede |
Sådan gør du
-
1Kom det hakkede kød i en skål og rør det sejt med salt, peber og rosmarin. Tilsæt herefter æg og mælk, rør igen og tilsæt så løg og dernæst havregryn og mel. Hvis du har tid, så lad gerne farsen stå og hvile i 10-15 min.
-
2Sæt imens brombærchutneyen over. Bland alle ingredienser til chutneyen, på nær sukker, i en gryde og bring det stille og roligt til kogepunktet. Det skal ikke bulderkoge. Er der meget væde ved, så lad det simre ca. 15-20 min., så mængden reduceres. Smag herefter til med sukker, salt og godt med sort peber.
-
3Form og steg frikadellerne i en blanding af smør og olie på en pande over medium varme, til de er gyldne og gennemstegte. Server frikadellerne sammen med den lune eller afkølede brombærchutney.
Tip!
Brombærchutneyen holder ca. 5 dage på køl, men skal du gemme den længere, er det bedst at hælde den i skoldede glas, mens den stadig er rigtig varm. Sæt låg på, så holder den længe i køleskab.