Sprøde fishcakes og chilidressing
- 7 Personer
Ingredienser
400 g | fiskefars |
150 g | optøede krebsehaler grofthakkede |
2 tsk. | chiliflager tørrede |
3 dl. | pankorasp |
0.75 l. | neutral olie til frittering |
Chilidressing
2 dl. | mayonnaise alternativt creme fraiche |
3 spsk. | sød chilisauce efter smag |
0.5 fed | hvidløg, presset |
1 stk. | lime, saften efter smag |
- | salt og sort peber |
Salat
1 håndfuld | ærteskud og/eller frisk kørvel |
3 stk. | hjertesalater små, delt i blade |
1 stk. | snackpeber i tynde strimler |
50 g | saltede mandler |
Sådan gør du
-
1Rør fiskefarsen sammen med krebsehaler og chiliflager. Form farsen til 24-32 små kugler, og vend dem i pankorasp.
-
2Varm olien op i en gryde til ca. 180 C. Steg 3-4 fishcakes ad gangen, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Læg dem på fedtsugende papir efter stegning.
-
3Lav til slut dressingen. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med chilisauce, lime, salt og peber.
-
4Pluk salat og urter i mundrette stykker, og fordel dem sammen med peberfrugt på et fad eller individuelle tallerkener. Fordel de lune fish-cakes på grøntsagerne, drys med mandler, og dryp med lidt dressing.