Rød karry med aubergine og tomater
- 4 Personer
Ingredienser
3 spsk. | kokosolie eller neutral olie |
1 stk. | aubergine i tern |
3 stk. | skalotteløg i tynde både |
2 fed | hvidløg revet |
1 tsk. | frisk ingefær revet |
3 tsk. | rød karrypasta mild |
2 dl. | vand |
1 dåse | kokosmælk |
8 stk. | tomater i kvarte |
lidt | sukker efter smag |
Tilbehør
- | Kogte jasminris |
- | Frisk koriander, hakket |
Sådan gør du
-
1Varm halvdelen af kokosolien op i en wok eller sauterpande. Steg auberginetern gyldne og let møre over middelvarme i ca. 7-8 min. Tag dem op fra panden, og hæld resten af kokosolien i.
-
2Steg skalotteløg, hvidløg, ingefær og karrypasta i et par minutter. Hæld vand på, og kom auberginerne tilbage i panden. Lad det simre under låg i 5 min.
-
3Hæld kokosmælk og tomater i, og lad det simre yderligere 3-4 min.
-
4Juster evt. konsistensen med vand. Smag til med sukker, salt og måske en smule ekstra karrypasta.
-
5Server med kogte jasminris og frisk koriander.
Tip!
Giv retten ekstra umamismag ved at tilføje 125 g udskårne bøgehatte eller champignon i pkt. 2.